Wizz Air iz Budimpešte otvara linije ka Nici i Baden-Badenu

Novi hangar za održavanje aviona, deseti avion u budimpeštanskoj bazi i dve nove linije u narednoj godini - najave su koje stižu iz Wizz Air-a.

Datum / Date: 06.09.2015.

Autor / Author: Aviatica

Nis Airport routes

Na aerodromu u Budimpešti je nedavno završena izgradnja i opremanje novog hangara za održavanje aviona u kome će se zaposliti 70 vazduhoplovnih inženjera. Aerodrom i Wizz Air su potpisali sporazum o najmu hangara za odražavanje aviona ove avio-kompanije, koja je najveći lowcost prevoznik u regionu Centralne i Istočne Evrope.

Ugovor, koji je potpisan na period od 15 godina, omogućava održavanje Wizz Air-ove flote, kako modela Airbus A320, tako i većeg A321, čiji se dolazak očekuje do kraja godine.

Hangar ima površinu od 2000 kvadratnih metara i 200 kvadratnih metara servisnih površina za prijem jednog aviona.

Projekat novog hangara Wizz Air-a na aerodromu u Budimpešti

Projekat novog hangara Wizz Air-a na aerodromu u Budimpešti

Wizz Air je na konferenciji u Budimpešti najavio i otvaranje dve nove linije iz Budimpešte što će biti omogućeno uvođenjem još jednog aviona, desetog po redu, u bazu te kompanije.

Novi avion će biti isporučen tokom marta naredne godine kada će biti povećan broj letova kao Malti i Geteborgu i uvedene nove linije prema Baden-Badenu i Nici.

Do aerodroma Karlsrue/Baden-Baden (FKB), koji se nalazi u nemačkoj pokrajini Baden Virtemberg Wizz Air će iz Budimpešte leteti dva puta nedeljeno (ponedeljkom i petkom) počev od 11. marta i po ceni karte u jednom smeru od 5.990 forinti (oko 19 evra).

Aerodrom Nica-Azurna obala (NCE) i Budimpešta će takođe biti povezani dva puta nedeljno (ponedeljkom i petkom) počev od 11. marta. Cena karte u jednom smeru je 8.990 forinti (oko 29 evra). Cene uključuju i takse.

Sa ovim dodacima Wizz Air će iz Budimpešte od narednog proleća održavati ukupno 44 linije do 21 zemlje.

Svečano otvaranje novog hangara

Svečano otvaranje novog hangara

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije