A4E apeluje da se merama izbegne haos sledećeg leta

Imajući u vidu haos na evropskim aerodromima ovog leta, A4E apeluje na sve učesnike u avio-saobraćaju da nauče iz grešaka.

Datum / Date: 04.10.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Frankfurt Airport

Airlines for Europe (A4E) poziva sve učesnike u evopskom avio-saobraćaju da se uozbilje i ponašaju odgovorno kako bi se haos iz letnje sezone ove godine izbegao sledeće.

Na konferenciji koju je organizovao Eurocontrol na temu kuda ide evropski avio-saobraćaj, direktor A4E Tomas Rejnert (Thomas Reynaert) je istakao izazove sa kojima se aviokompanije suočavaju zbog uvođenja ograničenja na kapacitete.

Nedostatak osoblja na aerodromima, posebno službenika za proveru putnika, izazvao je usporen protok putnika i prolazak graničnih prelaza kao i brojna zagušenja koja su dovela do kašnjenja letova i otkazivanja.

Zahtev aviokompanijama da smanje kapacite došao je u trenutku kada su one počele da se oporavljaju od posledica pandemije, što je bio samo dodatni udarac na njih.

A4E zato poziva aerodrome, kontrole letenja i sve druge učesnike u avio-saobraćaju da nauče iz grešaka od ovog leta i da pametnim merama i odlukama utiču da se haos ne ponovo i sledeće godine.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije