Reč urednika

Poštovani posetioci portala Aviatica,

Hvala vam što ste nam ukazali poverenje i što nas pratite. Aviatica (aviatica.rs) je poslovni, informativni portal koji se bavi avio saobraćajem i turizmom kao posebnim privrednim granama.

Od osnivanja 2015. ideja nam je da kroz originalne vesti informišemo javnost o svim bitnim događajima u avio saobraćaju u Srbiji, našem regionu i Evropi, uz osvrt na najvažnije globalne vesti iz ove oblasti. Naš cilj je pozitivna promocija avio saobraćaja i letenja, pa pored osnovne informativne uloge želimo da vam predstavimo i neke manje poznate i popularne teme.

Osim avio saobraćajem, portal Aviatica se bavi i turističkim vestima, objavljujemo putopise i reportaže, jer su te delatnosti avio saobraćaja i turizma neraskidivo vezane. O ovome ćemo pisati na našem posebnom portalu Geographica Magazine (aviatica.rs/geographica ili geographica.rs).

Sa posebnom pažnjom se bavimo temama zaštite prava putnika u avio saobraćaju, zaštitom životne sredine, tehnološkim inovacijama, održivim turizmom. Smatramo da su privredne delatnosti koje pratimo među najhumanijima na svetu i da je njihova suština u afirmaciji ličnih i društvenih vrednosti, širenju saznanja, toleranciji.

U svom radu se upravljamo novinarskim kodeksom i osnovnim principima novinarskog posla. Kako je naš izdavač preduzeće registrovano u Republici Srbiji, poštujemo domaće zakone.

Nadamo se da ćete na našem sajtu provesti kvalitetno vreme i da ćete moći da uživate u lepim vestima i tekstovima koji će vas inspirisati na putovanja i letenje.

Dragan Nikolić,
glavni i odgovorni urednik

Portal Aviatica je vlasništvo Geographica doo iz Šapca i stvoren je sa ciljem pravovremenog, istinitog i odgovornog informisanja dela javnosti zainteresovanog za teme avio saobraćaja i turizma.

Geographica doo sa dobrom namerom omogućava svim posetiocima da prate i koriste sadržaje portala Aviatica uz poštovanje pravila korišćenja koja ovde propisujemo. Pristupom adresi aviatica.rs prihvatate ova pravila bez ograničenja. Ukoliko se sa njima na bilo koji način ne slažete molimo vas da napustite internet sajt.

Internet sajt Aviatica.rs i svi sadržaji (tekstovi, fotografije, ilustracije, grafikoni, mape, audio, video i drugi materijali) jesu vlasništvo Geographica d.o.o. ili su na sajt postavljeni u skladu sa dozvolom za korišćenje izdatom od strane nosioca autorskog prava.

Pristup svim ovim sadržajima u cilju informisanja je slobodan i dostupan svima bez izuzetka, ali njegova reprodukcija i korišćenje van sajta su dozvoljeni samo uz pisanu saglasnost autora odnosno vlasnika autorskog prava.

Zabranjeno je koristiti ovaj internet sajt i bilo koji njegov deo u nezakonite svrhe. Uredništvo zadržava pravo uklanjanja svih nedozvoljenih reklama, komentara za koje smatra da krše principe pristojne komunikacije ili da narušavaju ljudska prava i slobode.

Sajt koristite na sopstvenu odgovornost. On uprkos dobroj nameri može sadražati netačne informacije ili štamparske i druge greške. Mogući su i prekidi u radu sajta, njegova privremena nedostupnost ili otežan pristup kao i nekompatibilnost sajta sa vašim hardverom ili softverom.

Geographica d.o.o. poštuje privatnost posetilaca sajta i garantuje da neće distribuirati podatke o posetiocima trećoj strani, osim uz njihovu dozvolu ili sudski nalog.

Ukoliko smatrate da smo na bilo koji način prekrišili pravila, autorska prava ili neki zakon, molimo vas da nam se u dobroj nameri obratite kako bismo u što kraćem roku mogli da ispravimo svaku grešku.

Možete nam pisati na redakcijsku e-mail adresu: desk@aviatica.rs