Aerodrom Ketering u štrajku

Radnici kompanije “Aerodrom Ketering” stupili su u štrajk zahtevajući da im se isplate zaostala dugovanja.

Datum / Date: 21.09.2022.

Autor / Author: Aviatica

Radnici kompanije “Aerodrom Ketering” stupili su u štrajk danas u ponoć i prestali su da snabevaju avione na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.

Potpuna obustava rada trajaće do ispunjavanja uslova, piše N1 Info koji se poziva na saopštenje Sindikata u ovoj kompaniji koja je u arapskom vlasništvu. Osnovana je 2019. kada je preuzela zaposlene iz keteringa Air Serbije. U njoj je zaposleno do 350 radnika.

Sindikat objašnjava da je razlog za štrajk u neizmirenim obavezama poslodavca zaključno sa 20. septembrom. Navodi se da oko sto radnika Aerodrom Keteringa nema uplaćeno zdravstveno osiguranje zbog čega ne mogu da se leče ni oni, a ni članovi njihovih porodica.

„Aerodrom ketering je prema našim saznanjima imao rekordne prihode u julu i avgustu ove godine, sa više od 800.000 putnika na srpskom aerodromu i redovnim uplatama od naših naručilaca, pre svega od Air Serbije. I pored toga, Aerodrom ketering nije našao za shodno da izmiri svoje obaveze prema radnicima, a kako nam je poznato, ni prema nizu dobavljača“, naveli su sindikalci u dopisu medijima.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije