Air Serbia i ITA Airways proširili kod-šer sporazum

Srpska avio-kompanija Air Serbia proširila kod-šer sporazum sa novim italijanskim avio-prevoznikom ITA Airways.

Datum / Date: 07.04.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia i ITA Airways su dodatno proširili kod-šer saradnju, sklopljenu u novembru prošle godine, samo mesec dana nakon pokretanja letova aktuelnog italijanskog avio-prevoznika.

Zahvaljujući unapređenju partnerstva, putnici će na raspolaganju imati više opcija za rezervaciju letova do destinacija u mrežama srpske i italijanske nacionalne avio-kompanije.

Air Serbia će svoju JU oznaku za let (marketing kod) postaviti na dodatne domaće letove ITA Airwaysa, preko Rima, do gradova kao što su Bolonja, Firenca, Napulj, Ređo Kalabrija i Verona, kao i na letove do međunarodnih destinacija – Barselone, Kaira, Malte i Tel Aviva. Marketing kodovi srpske nacionalne avio-kompanije su dostupni i na letovima ITA Airwaysa preko Rima za Atinu, Bari, Brindizi, Đenovu, Kataniju, Lameciju Terme, Palermo, Tiranu, Torino, Trst i Veneciju.

Uz vazdušne linije do Milana i Rima, ITA Airways će svoj marketing kod postaviti i na direktne letove Air Serbije između Beograda i Venecije, kao i na letove preko glavnog grada Srbije do Dubrovnika, Pule i Splita. Marketing kodovi italijanskog avio-prevoznika dostupni su i na letovima Air Serbije za Atinu, Banjaluku, Bukurešt, Ljubljanu, Podgoricu, Sarajevo, Sofiju, Skoplje, Solun, Tivat i Tiranu.

„Radujemo se proširenju poslovnih odnosa i daljem razvoju saradnje sa kompanijom ITA Airways, koja se do sada pokazala kao veoma uspešna. Uvođenjem novih kod-šer letova, dodatno ćemo doprineti unapređenju i jačanju kulturnih i ekonomskih veza između naših zemalja, dok ćemo putnicima obezbediti još atraktivniju ponudu i brže konekcije“, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije.

Unapređenjem partnerstva, putnici će moći lakše da stignu do destinacija kao što su Malta, Kairo i Tel Aviv, ka kojima Air Serbia trenutno ne saobraća. Putovanja do Malte su takođe dostupna preko Rima, zahvaljujući partnerstvu srpskog avio-prevoznika sa Air Maltom, dok su Kairo i Tel Aviv dostupni putem Air Serbijinih letova za Istanbul, kroz kod-šer partnerstvo sa Turkish Airlines.

Avio-karte u okviru proširenog kod-šer ugovora su dostupne za prodaju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije