Austrian uvodi zelene tarife

U cilju zaštite životne sredine, Austrian će uvesti zelene tarife koje će omogućiti putnicima da uz doplatu za biogorivo dobiju brojne pogodnosti.

Datum / Date: 13.02.2023.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Foto: Austrian

Od 15. februara Austrian Airlines će ponuditi putnicima održivo letenje uz takozvane zelene tarife (Green Fares) na svim svojim evropskim linijama.

Putnici koji izaberu zelenu tarifu prilikom kupovine karte moći će da smanje za 20% emisiju štetnih gasova jer će kroz tarifu finansirati nabavku održivog avio-goriva (SAF)

U zamenu za njihov doprinos zdravijoj životnoj sredini, putnici će dobiti dodatne statusne milje u frequent flyer programu i imaće veću fleksibilnost prilikom promene rezervacije.

“Postavili smo sebi ambiciozan cilj da do 2030. prepolovimo emisiju CO2 i drugih štetnih gasova, a da do 2050 postanemo karbon-neutralna aviokompanija. Svaki dobrinos putnika dovodi nas bliže ovom cilju”, izjavio je povodom predstavljanja novih tarifa Mihael Trestl (Michael Trestl), komercijalni direktor austrijske aviokompanije.

Zelene tarife dostupne su na svim evropskim letovima Austrian-a kao i na određenim linijama ka Severnoj Africi koje osim Austriana obavljaju i Lufthansa, Brussels Airlines, SWISS, Edelweiss, Eurowings Discover i Air Dolomiti.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije