Etihad od Abu Dabija do Beča

Objavljeno: 19. 7. 2021.

Etihad Airways uspostavio redovnu liniju između Abu Dabija i Beča. Linija će biti održavana dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom, avionom Boeing 787-9 Dreamliner.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije
Još kratkih vesti
Etihad Airways (EY), nacionalna aviokompanija emirata Abu Dabi (UAE), najavila je redovan, direktan saobraćaj do Beča. Ova će kompanija pokrenuti letove na liniji Abu Dabi - Beč, dva puta nedeljno od 18. jula, koristeći Boeing 787 Dreamliner.
Etihad Airways iz Abu Dabija (UAE) i nacionalna aviokompanija Bahreina Gulf Air saopštili su da su potpisali komercijalni sporazum o strateškoj saradnji. Ovaj sporazum učvrstiće partnerske odnose dve aviokompanije. Sporazum je nastavak saradnje koja je uspostavljena 2019. uvođenjem širokog kodšer sporazuma i omogućiće još bolje povezivanja mreža linija dve aviokompanija u njihovim čvorišnim aerodromima u Abu Dabiju i Bahreinu. Prema sporazumu radiće se i na proširenju saradnje u oblasti MRO, tehničkog održavanja  aviona, a razmotriće se i čvršće povezivanje dva kompanijska programa za lojalne putnike.
Etihad Airways je objavio da uvodi redovnu liniju između Abu Dabija i Bakua, glavnog grada Azerbejdžana. Prvi let na novoj liniji planiran je za 2. mart 2018. Prema saopštenju arapske aviokompanije sa sedištem u Abu Dabiju, nova linija se uvodi zbog veoma jake tražnje. Obavljaće se tri puta nedeljno (sredom, petkom i subotom) avionom Airbus A320 sa 136 mesta od kojih je 16 u biznis, a 120 u ekonomskoj klasi.
Aviokompanija Gulf Air iz Bahreina je potpisala memorandum o razumevanju sa aviokompanijom Etihad Airways. Dve će kompanije u narednom periodu uspostaviti komercijalnu saradnju potpisivanjem kodšer sporazuma. Prema tom sporazumu Gulf Air će dodati svoje oznake na letove Etihada iz Abu Dabija ka Bahreinu, Brizbejnu, Čikagu, Džakarti, Lagosu, Los Anđelesu, Melburnu, Njujorku (JFK), Sidneju i Vašingtonu. Etihad će svoje oznake dodati na letove Gulf Air-a ka Abu Dabiju, Bagdadu, Kazablanki, Daki, Larnaki, Malagi, Peševaru, Tbilisiju...
Etihad Airways je saopštio da će od 27. jula obnoviti redovan saobraćaj između Abu Dabija i Šangaja. Let će se za početak obavljati jednom nedeljno avionom Boeing 777-300ER.

282