Indigo Partners spasava WOW Air

Icelandair odustao od dogovora sa WOW Air-om. U pomoć posrnuloj kompaniji stiže moćni Indigo Partners.

Datum / Date: 04.12.2018.

Autor / Author: Aviatica

Icelandair je iznenada odustao od preuzimanja low-cost aviokompanije WOW Air. Dogovor dve strane nije mogao biti postignut, saopštili su iz ove kompanije prošle nedelje bez iznošenja detalja. Plan je bio da se dve kompanije spoje u jednu grupaciju, a da nastave da lete pod svojim originalnim brendovima, kao dva zasebna avioprevoznika.

Neizvesna budućnost WOW Air-a je trajala samo nekoliko časova posle zvaničnog povlačenja Icelandair-a iz daljih pregovora pošto se odmah javio novi zainteresovani partner – američki Indigo Partners. Vlasnik ove investicione kompanije je nekadašnji prvi čovek američke aviokompanija America West Airlines Bil Franke.

Ako se nakon prvobitno iskazanih namera dogovor dve strane postigne, WOW Air će se priključiti porodici velikih low-cost avioprevoznika koji su u vlasništvu Indiga. Tu su Frontier (SAD), JetSmart (Čile), Volaris (Meksiko) i Wizz Air (Mađarska).

Ipak dogovor nije postignut. Indigo je samo iskazao zainteresovanost, a više će se znati nakon detaljne provere papira WOW Air-a. Franke je izjavio da Indigo ne namerava da postane većinski vlasnik WOW Air-a i da bi to ostao Skuli Mogensen, osnivač ove kompanije i njen direktor.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije