Indija omogućila izdavanje elektronskih viza za građane Srbije

Državljani Srbije od sada mogu da jednostavnije izvade vizu za turističku posetu Indiji, pošto je omogućeno izdavanje elektronskih viza preko interneta

Datum / Date: 01.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Vlada Indije je donela odluku da omogući dobijanje elektronske turističke vize (eTV) za državljane Republike Srbije, a odluka je već stupila na snagu od 26. februara. Kompletna procedura pribavljanja vize se obavlja online i značajno štedi vreme podnosiocima zahteva.

Elktronski izdata viza će važiti samo za jedan ulazak u Indiju i to preko 16 aerodroma: Ahmedabad, Amritsar, Bangalor, Čenaj, Kočin, Delhi, Gaja, Goa, Hajderabad, Džajpur, Kolkata, Laknau, Mumbaj, Tiručirapali, Trivandrum i Varanasi, ali je izlazak iz Indije moguć preko bilo kog imigracionog kontrolnog punkta.

Zahtev za vizu će se popunjavati online. Potom je potrebno slanje neophodnih dokumenata preko online aplikacije i na kraju online plaćanje. Viza košta 48 dolara za razliku od 40 dolara koliko košta izrada vize direktno u ambasadi. Po završetku procedure, potrebno je odštampati dobijenu vizu i poneti je sa sobom na put.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije