Indija omogućila izdavanje elektronskih viza za građane Srbije

Početna|GEOGRAPHICA|Magazin|Indija omogućila izdavanje elektronskih viza za građane Srbije

Indija omogućila izdavanje elektronskih viza za građane Srbije

Državljani Srbije od sada mogu da jednostavnije izvade vizu za turističku posetu Indiji, pošto je omogućeno izdavanje elektronskih viza preko interneta

Objavljeno:1. 3. 2016.|16:28Autor: Tagovi:, |

Vlada Indije je donela odluku da omogući dobijanje elektronske turističke vize (eTV) za državljane Republike Srbije, a odluka je već stupila na snagu od 26. februara. Kompletna procedura pribavljanja vize se obavlja online i značajno štedi vreme podnosiocima zahteva.

Elktronski izdata viza će važiti samo za jedan ulazak u Indiju i to preko 16 aerodroma: Ahmedabad, Amritsar, Bangalor, Čenaj, Kočin, Delhi, Gaja, Goa, Hajderabad, Džajpur, Kolkata, Laknau, Mumbaj, Tiručirapali, Trivandrum i Varanasi, ali je izlazak iz Indije moguć preko bilo kog imigracionog kontrolnog punkta.

Zahtev za vizu će se popunjavati online. Potom je potrebno slanje neophodnih dokumenata preko online aplikacije i na kraju online plaćanje. Viza košta 48 dolara za razliku od 40 dolara koliko košta izrada vize direktno u ambasadi. Po završetku procedure, potrebno je odštampati dobijenu vizu i poneti je sa sobom na put.