KLM i ITA Airways potpisale kod-šer ugovor

Nova italijanska avio-kompanija ITA Airways nastavlja započela komercijalnu saradnju sa holandskom avio-kompanijom KLM

Datum / Date: 14.12.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: KLM

Nova italijanska nacionalna avio-kompanija ITA Airways, koja je sa letovima otpočela u oktobru ove godine, i KLM, najstarija avio-kompanija na svetu koja i dalje leti pod svojim prvobitnim imenom, potpisale su novi kod-šer ugovor.

Zahvaljujući ovom sporazumu, kompanije svojim putnicima mogu ponuditi veći izbor evropskih destinacija i bolje transfere preko svojih matičnih aerodroma.

Ovo novo partnerstvo otvara putnicima  KLM-a još osam novih evropskih destinacija do kojih će se leteti preko rimskog aerodroma Fjumićino:  Palermo, Ređo Kalabriju, Bari, Brindizi, Lamencija Terme, Trst, kao i Maltu i Tiranu, ali i povećava broj letova za Kataniju, Đenovu i Veneciju. Do sada je KLM svojim putnicima nudio 18 dnevnih letova do Milana (aerodromi Malpensa i Linate), Torina, Đenove, Rima, Venecije, Firence, Bolonje i Katanije.

„Kod-šer ugovor između KLM-a i ITA Airways-a je odlična vest, jer obema kompanijama omogućava bolju povezanost na evropskim rutama. Italija je važno tržište za evropsku avio-industriju, kako za biznis putnike, tako i za turiste. Ovakva partnerstva omogućavaju nam da obezbedimo najbolju uslugu našim putnicima koji sa Shipola kreću ka svim delovima sveta“, izjavio je Pieter Elbers, predsednik i izvršni direktor KLM-a.

Zahvaljujući ovom ugovoru i putnici ITA Airways-a će dobiti mogućnost da rezervišu karte do mnogih destinacija u Evropi do kojih leti KLM. Takođe, ovime će transfer KLM-ovih putnika kroz aerodrom Fjumićino u Rimu biti olakšan, baš kao i transfer ITA Airways-ovih putnika kroz aerodrom Shipol u Amsterdamu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije