Laudamotion dobio operativnu dozvolu

Nova aviokompanija Nikija Laude, Laudamotion, nastala kupovinom bankrotiranog Nikija dobila je austrijsku operativnu dozvolu.

Datum / Date: 05.03.2018.

Autor / Author: Aviatica

Austrijske vazduhoplovne vlasti izdale su poslednjeg dana februara operativnu dozvolu (AOC) aviokompaniji Laudamotion u vlasništvu bivšeg vozača Formule 1 Nikija Laude.

Nova aviokompanija nastala je ponovnom kupovinom aviokompanije NIKI koja je proglasila bankrot nakon propasti aviokompanije Air Berlin u čijem je vlasništvu prethodno bila.

Niki Lauda je kupovinom NIKI-ja odlučio da formira novog avioprevoznika pod brendom Laudamotion koji je prema ranijim najavama trebalo već krajem marta da počne sa obavljanjem redovnog saobraćaja.

To se ipak neće dogoditi još neko vreme, a još je rano reći kada bi se početak letova mogao dogoditi izjavio je Niki Lauda Kurtu Hofmanu za Air Transport World.

On je rekao da ima u planu da obavlja saobraćaj sa 15 aviona Airbus A320, kao i da će za početak letovi početi u saradnji sa aviokompanijom Condor.

IATA je novoj kompaniji dodelila dvoslovni kod „OE“, dok će njen ICAO troslovni kod biti LDM. Pozivni znak ove kompanije za vazdušnu navigaciju je „LAUDAAIR“. Sedište i baza kompanije će biti na bečkom aerodromu Švehat (Scwechat, VIE).

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije