Minhenska aerodromska pivara Airbräu slavi dve decenije rada

Minhen je jedini aerodrom na svetu koji ima pivaru i ona upravo slavi dve decenije rada i deset miliona litara proizvedenog piva.

Datum / Date: 10.09.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Minhenski aerodrom

Na aerodromu u Minhenu se slavi dve decenije postojanja jedinstvene pivare na svetu. Airbräu je prva i jedina aerodromska pivara na svetu, nastala pre 20 godina iz ideje da se putnicima ponudi specifično bavarsko iskustvo.

Airbräu, pivara i pivnica sa najvećom pokrivenom baštom u Evropi, je veoma brzo postala omiljeno mesto okupljanja putnika koji putuju kroz ovaj aerodrom, koji je jedno od najvećih čvorišta Lufthanse i Star Alliance. Pivnicu obožavaju i zaposleni u aerodromskom kampusu, stanovnici okolnih mesta i putnici iz celog sveta.

Šef proizvodnje piva Rene Jacobsen koji radi u ovoj pivari, priprema najkvalitetnije bavarsko pivo koje je u skladu sa čuvenim nemačkim Zakonom o čistoći piva, donetim još 1516. godine, koji je na snazi već pet vekova.

U prethodnih 20 godina, koliko postoji Airbräu je proizvela više od deset miliona litara piva svih vrsta: lager, pilsner i originalno bavarsko marcen pivo koje se tradicionalno služi za vreme Oktoberfesta.

Foto: Munich Airport

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije