Monarch Airlines više ne leti

Britanska aviokompanija Monarch Airlines obustavila je sve letove i započela stečajni postupak.

Datum / Date: 02.10.2017.

Autor / Author: Aviatica

Britanska aviokompanija Monarch Airlines (ZB/MON) ušla je u stečaj, a svi letovi ove kompanije su momentalno otkazani, saopštili su predstavnici računovodstvene i revizorske kompanije KPMG u nedelju, 1. oktobra kasno popodne.

Ova vest je zatekla preko 110.000 britanskih turista na svojim turističkim destinacijama za čiji povratak kući vazduhoplovne vlasti Velike Britanije sada traže alternativno rešenje. U isto vreme otkazano je preko 300.000 još uvek nerealizovanih rezervacija u narednom periodu.

Monarch Airlines je britanska turistička aviokompanija, osnovana 1968. godine sa bazama u Londonu (Gatwick), Mančesteru, Lidzu i Birmingemu. Avioni ove kompanije leteli su do više od 40 turističkih destinacija širom Evrope.

Kompanija je u septembru prošle godine bila na ivici bankrota. Nakon što su uspeli da obezbede dodatno finansiranje licenca za rad im je produžena  do sredine oktobra kada su uspeli da obezbede finansiranje u iznosu od preko 160 miliona funti što im je donelo produženje licence do kraja septembra ove godine.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije