Prvi čarteri iz Irana ka Srbiji

Srbija bi mogla postati veoma zanimljiva zemlja za turiste iz Irana. Prvi čarter let sa oko 300 gostiju dobio dozvolu da krene ka Beogradu.

Datum / Date: 10.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Avio saobraćaj između Irana i Srbije počinje krajem marta, saznaje Aviatica. U pitanju je tek jedna čarter rotacija kojom će biti prevezena grupa iranskih turista koji će posetiti Srbiju, ali bi to mogao biti samo početak dugotrajne saradnje sudeći prema interesovanju koje vlada u Iranu.

Kako nam je potvrđeno u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva pre nekoliko dana je izdata dozvola iranskoj avio kompaniji Qeshm Air, koja planira da 17. marta obavi prvi čarter let između Teherana i Beograda.

Kako smo saznali postoji mogućnost da iranski turisti tog dana u Srbiju dolete širokotrupnim avionom Airbus A300-600 koji ima nešto više od 300 putničkih mesta.

Nedavno je u Novom Sadu, iranski ambasador u Srbiji njegova ekselencija Madžid Fahim Pur izjavio kako najveći iranski turoperator radi na dovođenju iranskih turista u Srbiju. U Direktoratu ozbiljno računaju na skoro uspostavljanje avio saobraćaja i to ne samo čarter letova već i redovne linije između dve zemlje.

Evropska unija i SAD su se složili početkom godine da ukinu sankcije Iranu što će značajno doprineti razvoju avio saobraćaja i turizma.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije