Turkish Airlines i LOT postali strateški partneri

LOT i Turkish Airlines su u Varšavi potpisali Sporazum o strateškom partnerstvu koji predstavlja korak ka budućem sporazumu o zajedničkom poduhvatu.

Datum / Date: 13.08.2015.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Sebastijan Mikoš, gen. direktor LOT-a i Temel Kotil, gen. direktor Turkish Airlines-a

Dve aviokompanije članice Star alijanse (Star Alliance)su potpisale Sporazum o strateškom partnerstvu koji im otvara vrata za daleko kvalitetniju i raznovrsniju saradnju.

Kako je navedeno u zajedničkom saopštenju dva avioprevoznika ovaj će sporazum biti osnova za dalja unapređenja međusobne saradnje, a ujedno predstavlja i prvi korak ka formiranju zajedničkog poduhvata (joint venture).

Obe kompanije su nezadovoljne što su isključene iz velikog zajedničkog poduhvata koji imaju aviokompanije Lufthansa Grupe, United i Air Canada na letovima između Zapadne Evrope i Severne Amerike.

I LOT i Turkish razvijaju svoju mrežu linija ka Severnoj Americi i u poslednje vreme su postali jaka unutrašnja konkurencija drugim prevoznicima na Transatlantskoj ruti.

Generalni direktori LOT-a Sebastijan Mikoš i Turkish Airlines-a Temel Kotil u Varšavi potpisuju Sporazum o strateškom partnerstvu

Generalni direktori LOT-a Sebastijan Mikoš i Turkish Airlines-a Temel Kotil u Varšavi potpisuju Sporazum o strateškom partnerstvu

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije