Air Serbia i ITA Airways uspostavili komercijalnu saradnju

Air Serbia je potpisala kod-šer sporazum sa novom italijanskom nacionalnom aviokompanijom ITA Airways.

Datum / Date: 29.11.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia, srpski nacionalni avio-prevoznik i ITA Airways, nacionalna avio-kompanija Italije, uspostavili su saradnju zaključivanjem kod-šer ugovora, kako bi putnicima omogućili veći izbor destinacija i bolju povezanost preko svojih matičnih aerodroma.

Air Serbia je među prvim avio-kompanijama koje su postigle tu vrstu sporazuma sa kompanijom ITA Airways, koja je počela da obavlja vazdušni saobraćaj u oktobru ove godine.

Air Serbia je svoju JU oznaku za let (marketing kod) postavila na letove ITA Airways-a iz Rima za dve međunarodne destinacije – Atinu i Tiranu, kao i na lokalne letove za devet odredišta u Italiji – Bari, Brindizi, Đenovu, Kataniju, Lamecija Terme, Palermo, Torino, Trst i Veneciju.

“Italija predstavlja veoma važno tržište, kako za Srbiju, tako i za region, čime se jasno potvrđuje strateški značaj uspostavljenog partnerstva. Raduje nas što nastavljamo da negujemo tradicionalno dobre odnose sa italijanskim nacionalnim avio-prevoznikom. Istovremeno, drago nam je što na taj način doprinosimo unapređenju i jačanju kulturnih i ekonomskih veza između naših zemalja. Sa velikim zadovoljstvom dočekujemo putnike partnerske kompanije ITA Airways na letovima Air Serbije, u znaku našeg čuvenog gostoprimstva,” izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije.

Kod-šer ugovor omogućava kompaniji ITA Airways da proširi mrežu dodavanjem svog AZ koda na direktne redovne letove koje srpski nacionalni avio-prevoznik obavlja iz Rima i sa najvećeg milanskog aerodroma Malpensa do Beograda. Pored toga, putnici ITA Airways-a biće u prilici da preko Beograda lete do 11 odabranih međunarodnih destinacija Air Serbije – Atine, Banjaluke, Bukurešta, Ljubljane, Podgorice, Sarajeva, Sofije, Skoplja, Soluna, Tivta i Tirane.

Avio-karte u okviru novog kod-šer ugovora dostupne su za prodaju preko zvaničnih veb-sajtova kompanija itaairways.com i airserbia.com, kao i putem ovlašćenih turističkih agenata.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije