Air Serbia imala jak start u 2022.

Air Serbia u januaru prevezla 71 odsto više putnika u odnosu na januar 2021.

Datum / Date: 18.02.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Tokom januara 2022. godine, Air Serbia je obavila 1.641 let u redovnom i čarter saobraćaju, preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu.

Uprkos jakom uticaju omikron varijante korona virusa, prevezeno je više od 90 hiljada putnika, što je za 71 odsto više u poređenju sa januarom 2021. godine, koji je takođe bio pogođen zimskim talasom pandemije COVID-19.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo ovu godinu započeli rastom učinka, koji predstavlja rezultat naše adaptacije na život sa korona virusom. Povećanjem broja prevezenih putnika u januaru za čak 71 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, pokazali smo da smo spremni za snažnu ekspanziju koju očekujemo u narednom periodu. Zabeleženi rezultati takođe dokazuju da su naše odluke, kao i naša strategija na pravom putu za koji verujemo da će nam pomoći da u narednim mesecima budemo jači na obostrano zadovoljstvo – nas i naših putnika”, izjavio je Boško Rupić, viši menadžer prodaje u Air Serbiji.

Srpska nacionalna avio-kompanija je u januaru uspostavila nove linije od javnog interesa sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu, čime je omogućila putnicima iz različitih delova zemlje da stignu do evropskih destinacija u mreži Air Serbije.

Air Serbia je tokom 2021. godine realizovala za 39 odsto veći obim saobraćaja i prevezla za 83 odsto više putnika u odnosu na 2020. godinu, dok je broj putnika tokom januara iznosio 53,457.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije