Air Serbia prevezla više od milion i po putnika od početka godine

Air Serbia saopštila da je popravila operativne rezultate u ovoj godini u odnosu na prošlu.

Datum / Date: 06.12.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, tokom proteklog vikenda premašila je cifru od 1.500.000 prevezenih putnika u 2021. godini.

Ostvareni rezultat predstavlja uvećanje za čak 76 odsto u odnosu na broj prevezenih putnika tokom cele 2020. godine, koju je obeležila najveća kriza u istoriji globalnog avio-saobraćaja. Popunjenost putničke kabine na letovima Air Serbije, u periodu od početka godine do danas, iznosila je 66 odsto.

„Ponosni smo na rezultate koje beležimo uprkos promenljivim ograničenjima u putovanju. Ova godina je bila uspešnija od prethodne i nadamo se da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Cilj nam je da se u potpunosti vratimo na nivo iz 2019. godine i u tom pogledu smo na dobrom putu. Ipak, svesni smo da se situacija s pandemijom korona virusa pogoršava, pa oprezno pristupamo planovima za naredni period, oslanjajući se pre svega na fleksibilnost i sposobnost brzog prilagođavanja okolnostima na tržištu,“ izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije.

Srpski nacionalni avio-prevoznik je u rekordnoj 2019. godini prevezao 2,8 miliona putnika. Tokom te godine uvedene su čak 23 nove linije i uspostavljene operacije sa još dva aerodroma u Srbiji, nakon čega je ekspanzija zaustavljena globalnom pandemijom. Air Serbia je trenutno na nivou od 57 odsto u odnosu na broj prevezenih putnika u 2019. godini. U prva tri kvartala tekuće godine, srpska nacionalna avio-kompanija je zabeležila 51 odsto tržišnog udela na Aerodromu Nikola Tesla Beograd, što je za 6 procentnih poena više u odnosu na isti period 2019. godine.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije