Air Serbia u julu prevezla 63 odsto više putnika nego u junu

Broj putnika na letovima srpske nacionalne aviokompanije i dalje raste - u julu znatno više putnika nego u junu.

Datum / Date: 09.08.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Dimitrije Ostojic

Nacionalna aviokompanija Air Serbia nastavlja da beleži rast sa 280.958 prevezenih putnika u julu 2021, što predstavlja najveći broj putnika od septembra 2019. godine i povećanje od 63 odsto u odnosu na jun tekuće godine.

Od ukupnog broja putnika, njih 74.797 je prevezeno čarter letovima, što je najveći broj putnika u čarter saobraćaju od avgusta 2019. godine, dok je 206.161 prevezeno u redovnom saobraćaju sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu.

Pažljivo prateći promene u ograničenjima putovanja i tražnji, Air Serbia je tokom jula saobraćala do 41 destinacije u redovnom saobraćaju. Najpopularnije destinacije srpskog nacionalnog avio prevoznika prethodnog meseca bile su Tivat, Podgorica, Pariz, Cirih, Njujork i Moskva.

„Drago nam je što se trend rasta nastavlja, uprkos okolnostima izazvanim pandemijom COVID-19. To je pokazatelj da smo doneli dobre poslovne odluke u pravom trenutku. Pratili smo tražnju i pojačavali kapacitete ka najpopularnijim destinacijama u našoj mreži kada god nam se ukazala prilika i tako omogućili putnicima još veći izbor tokom letnje sezone. Nastavićemo tako i u narednom periodu, sa ciljem da obezbedimo snažnu povezanost između gradova u regionu, Evropi, ali i celom svetu“, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Air Serbiji.

U maju 2021. godine, nacionalna aviokompanija saobraćala je do 30 destinacija prevezavši više od 100.000 putnika, a već u junu je zabeležila rast od 68 odsto sa više od 170.000 putnika i saobraćajem do 38 destinacija.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije