Air Serbia uvela posne obroke

Jevreji imaju košer, muslimani halal, a pravoslavci sada imaju posne specijalne obroke na letovima sprske nacionalne avio kompanije Air Serbia.

Datum / Date: 05.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia je uvela specijalni verski obrok na svojim letovima kako bi omogućila svojim putnicima pravoslavne veroispovesti da poštuju tradicionalni uskršnji post.

Noi posni meni će sadržati izbor između tri obroka koji su pripremljeni u skladu sa običajima i tradicijom posta pravoslavne crkve i sadrži jela koja su pripremljena sa ili bez ulja, riblja jela i u potpunosti vegetarijanske obroke.

Putnici u biznis klasi koji poste na meniju če imati brancin i gambore, sa tradicionalnom srpskom baklavom kao desertom, a u ekonomskoj klasi će se služiti filet bele ribe sa štrudlom sa jabukama.

U saopštenju Air Serbije se navodi da su posni obroci veoma traženi na njihovim letovima. Ovi obroci se neće naplaćivati posebno. Oni spadaju u kategoriju specijalnih obroka koji su uključeni u cenu karte. Posni obrok ipak neće moći tek tako da se dobije na svakom letu. Ako putnik želi ovakav obrok on mora da ga naruči najkasnije 24 sata pre leta, kako je to inače običaj u celom svetu kada se radi o specijalnim dijetalnim ili verskim obrocima.

Air Serbia ima bogatu ponudu specijalnih obroka. Posni će se priključiti velikoj listi na kojoj su i košer, halal, hindu i đain obroci, jela bez glutena ili laktoze i mnoga druga.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije