Air Seychelles ukida linije i radna mesta i vraća avione

Još jedna kompanija iz Etihadove porodice pred problemima. Air Seychelles pokreće drastične mere štednje.

Datum / Date: 25.01.2018.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija Air Seychelles je objavila početak primene plana restruktuiranja. U okviru tog plana biće ukinuta jedina preostala linija u dugolinijskom saobraćaju prema Parizu koja je kompaniji donosila 30% svih prihoda.

Kompanija će dva aviona Airbus A330 koja je koristila za dugolinijski saobraćaj vratiti lizoru, a biće ukinut i jedan broj radnih mesta.

Kao razlog za pristupanje ovim drastičnim merama u kompaniji Air Seychelles navode preveliki kapacitet na rutama između Sejšela i ostatka sveta. Mnoge globalne aviokompanije su otvorile nove linije ka Sejšelima ili su povećale kapacitete i Air Seychelles ne mogu da se takmiče sa tako jakom konkurencijom.

Ujedno će biti ukinuta i linija ka Madagaskaru (Antananarivo). Aviokompanija će nastaviti da leti ka Abu Dabiju, Mumbaju, Johanezburgu, Mauricijusu i drugom po veličini sejšelskom ostrvu Praslin. Air Seychelles će zadržati domaći i regionalni saobraćaj koristeći dva aviona Airbus A320 i šest DeHavilland DHC 6-400 sa po 19 putničkih mesta. Plan kompanije da dva postojeća A320 tokom 2019. zameni sa dva avionima istog tipa ali „nove generacije“.

U narednim mesecima uprava kompanije će raditi zajedno sa Vladom Sejšela i partnerom Etihad Airways-om na pronalaženju najboljeg rešenja kako bi se sačuvao što veći broj radnih mesta. Navedeno je i da će u sklopu mera štednje biti urađena revizija proizvoda i usluga koje kompanija pruža sa ciljem što većih ušteda i održanja profitabinosti.

Etihad Airways koji je vlasnik 40% akcija potvrdio je svoju posvećenost aviokompaniji Air Seychelles.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije