Turkish Airlines nije dobio dozvolu da u Beograd sleće avionom A330

Turkish Airlines planirao da do Beograda leti širokotrupnim avionom, ali nije dobio dozvolu za promenu tipa aviona.

Datum / Date: 26.01.2018.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija Turkish Airlines je imala nameru da unapredi liniju Istanbul – Beograd uvođenjem velikog, širokotrupnog aviona u saobraćaj, ali za to nije dobila dozvolu Direktorata, saznaje iz nezvaničnih izvora Aviatica.

Turkish trenutno do Beograda leti kombinacijom aviona Airbus A320 (153 sedišta) i Boeing 737-700/800 (149-175 sedišta), a sve češće u poslednje vreme u saobraćaj ubacuje veći avion Airbus A321 (188 sedišta). Ideja ove kompanije je bila da na svoj jutarnji let ka Beogradu od 1. marta uvek šalje širokotrupni Airbus A330-200 (250 sedišta), dok bi na velikom broju večernjih letova ovaj avion takođe bio angažovan.

Kako smo nezvanično saznali, Turkish je prvo dobio dozvolu za promenu tipa aviona, ali je ona kasnije preinačena. Od marta će umesto širokotrupnog aviona Turkish u Beograd slati uvek (na oba svoja dnevna leta) Airbus A321.

Ova kompanija beleži izuzetne rezultate u Beogradu sa stalnim porastom broja putnika, a glavna konkurencija su joj druge dve turske aviokompanije: Pegasus Airlines, koja leti do aerodroma Sabiha Gukčen i AtlasGlobal koji od marta prošle godine leti na liniji ka aerodromu Ataturk u saradnji sa avio-kompanijom Air Serbia. Naš avio-prevoznik je pre godinu dana ukinuo liniju ka Istanbulu i umesto nje uspostavio saradnju sa AtlasGlobalom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije