Avianca Argentina poletela

Nova aviokompanija Avianca Argentina je uspostavila redovan saobraćaj između Buenos Ajresa i Rozarija.

Datum / Date: 27.11.2017.

Autor / Author: Aviatica

U Buenos Ajresu je osnovana nova aviokompanija – Avianca Argentina, koja je prošle nedelje počela sa prvim letovima.

Avianca Argentina (A0/AVA) je deo Synergy Grupe brazilsko-kolumbijskog biznismena Hozea Jefromoviča kojoj još pripadaju i kolumbijska Avianca kao i njena ćerka kompanija Avianca Brazil.

Argentinska Avianca je uspostavila redovan saobraćaj između Buenos Ajresa sa aerodroma Jorge Newbery (AEP) i Rozarija (ROS), trećeg po veličini argentinskog grada avionom ATR 72-600 sa 70 putničkih mesta. Ova kompanija trenutno poseduje dva ovakva aviona, a prema rečima generalnog direktora Synergy Grupe Germana Efromoviča, u planu je i nabavka još dva aviona Airbus A320, kao i uspostavljanje međunarodnog saobraćaja iz Buenos Ajresa.

Avioprevoznik je nedavno dobio dozvolu argentinskih vazduhoplovnih vlasti za uspostavljanje više od 30 linija prema gradovima u Boliviji, Brazilu, Čileu, Kolumbiji i Peruu.

Efromovič je naveo i da se planira uključenje argentinske Aviance u holding u kome su kolubijska i brazilska Avianca, ali da je to posao koji će doći na red nakon realizacije velikog joint venture projekta sa američkim United-om, partnerskom aviokompanijom iz Star Alliance.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije