Avianca najavila veliku ekspanziju iz pet zemalja Latinske Amerike

Kolumbijska Avianca najavila veliku ekspanziju sa 23 nove linije iz Kolumbije i još pet zemalja Latinske Amerike.

Datum / Date: 18.08.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Avianca

Samo nekoliko dana nakon što je upravni odbor kompanije Avianca odobrio plan restruktuiranja, najavljen impresivan plan ekspanzije u Kolumbiji i još pet zemalja u Latinskoj Americi.

Avianca se nalazi pod sudskom zaštitom od poverilaca, u sklopu koje mora da sprovede plan restruktuiranja. Namera kompanije je da se stvori najsnažniji avio prevoznik u Latinskoj Americi.

U skladu sa tek odobrenim planom, koji će kompaniji doneti 1,6 miliona američkih dolara ulaganja, Avianca je najavila impresivnu ekspanziju i to ne samo iz Kolumbije, već i iz Ekvadora, Kostarike, Gvatemale i El Salvadora.

Najava 23 nove linije dolazi nakon što je u ovoj godini, uprkos finansijskim problemima i pandemiji, Avianca već uspostavila šest novih linija u domaćem i međunarodnom saobraćaju.

Ranije ove godine su uspostavljene linije iz Medeljina do Kankuna i Punta Kane, iz Santa Hozea do Majamija, San Salvadora do Ontarija (kod Los Anđelesa), Pereira – Santa Marta.

13 novih linija iz Kolumbije

Kali će biti povezan direktnim linijama sa Njujorkom, Kankunom, Meksiko Sitijem, San Hozeom i Kitom. Iz Medeljina će putnici moći da lete do Arube, Meksiko Sitija, Orlanda na Floridi, San Hozea, Kita i Gvajakila. Bukaramanga dobija direktan let do Majamija, a mreža linija iz Bogote biće proširena za Toronto.

Ekvador bolje veze sa Kolumbijom i SAD

Avianca namerava da poveže Kito sa Njujorkom, Majamijem u SAD i Kalijem i Medeljinom u Kolumbiji, dok će iz Gvajakila biti uspostavljena direktna veza sa Njujorkom, Majamijem i Medeljinom.

Kostarika, koja je poslednjih godina jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, posebno za turiste iz SAD, dobiće direktne veze sa Los Anđelesom i Njujorkom, ali i sa Managvom u Nikaragvi, Meksiko Sitijem i Kalijem i Medeljinom.

Za samo četiri sata može se stići od Gvatemale do Vašingtona novim direktnim letom Aviance.

Do kraja godine, Avianca će povratiti 91 posto linija iz El Salvadora koje su održavane pre pandemije. Kao dodatak tom, ove je godine već uspostavljena nova linija do aerodroma Ontario nedaleko od Los Anđelesa, dok će prema najnovijoj najavi, San Salvador biti povezan direktnim letom i sa Orlandom na Floridi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije