Avionom punim medalja krenuli ka Beogradu

Avio-kompanije Emirates i flydubai ukazale počast našim olimpijcima i na letove kojima ih vraćaju kući postavile srpske posade.

Datum / Date: 22.08.2016.

Autor / Author: Aviatica

Na letu avio-kompanije Emirates EK 248 koji je poleteo jutros u 7.30 po našem vremenu sa međunarodnog aerodroma Galeao u Rio de Žaneiru nalazi se velika delegacija naših sportista koji se vraćaju kući nakon upravo završenih Olimpijskih igara.

U avionu se nalaze muška vaterpolo reprezentacija Srbije koja je osvojila zlatnu medalju, muška košarkaška reprezentacija sa srebrnom medaljom, ženska odbojkaška reprezentacija sa srebrnom medaljom, ženska košarkaška reprezentacija sa bronzanom medaljom i kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić, osvajači srebrne medalje u disciplini K2-1000m.

Kako bi našim reprezentativcima ukazali čast u avio-kompaniji Emirates su na ovaj let postavili pilota kapetana Nenada Isakovića, pa će se tako u avionu Boeing 777-300ER većinom govoriti srpski.

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Foto: Olimpijski komitet Srbije

„Avion je pun. Let do Dubaija će trajati oko 13 sati i 45 minuta, a posle će olimpijci kreću za Beograd avio-kompanijom flydubai“, rekao je kapetan Isaković u javljanju za RTS, nekoliko minuta pre poletanja i dodao: „Imam veliku čast i odgovornost. Oni su naše nacionalno blago. Moja posada i ja ćemo učiniti sve da im let bude što udobniji“.

Naša olimpijska delegacija će noćiti u Dubaiju, a sutra ujutro će nastaviti put ka Beogradu, direktnim letom avio kompanije flydubai FZ 741. Avion ove kompanije Boeing 737-800 biće pun medalja, a čast da njime pilotira je data posadi iz Srbije koju čine kapetan Nenad Đorđević, kopilot Marko Bubalo i troje članova kabinskog osoblja iz Srbije.

Sletanje aviona flydubaija se očekuje na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u 12.45 u utorak 23. avgusta.

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije