British Airways osniva regionalnu avio-kompaniju na Gatwicku

British Airways pokreće regionalnu avio-kompaniju koja će leteti do 35 gradova sa aerodroma London-Gatwick.

Datum / Date: 20.12.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: British Airways

Nova regionalna avio-kompanija koju osniva British Airways će imati operativnu bazu na aerodromu London – Gatwick (LGW) i leteće do 35 gradova počev od marta 2022.

Ideja o osnivanju regionalne avio-kompanije za kratkolinijski saobraćaj predstavljena je javnosti u avgustu. British Airways je slično uradio i na aerodromu London-City (LCY) gde takođe postoji ćerka avio-kompanija BA CityFlyer koja posluje kao zasebno pravno lice, ali leti pod brendom British Airways.

U slučaju nove podružnice koja će poslovati sa aerodroma Gatwick, ime će najverovatnije biti BA EuroFlyer, ali će ova kompanija imati sopstveni AOC, operativnu dozvolu i svoj zaseban međunarodni kod, međutim i ona će leteti pod jedinstvenim British Airways brendom.

U početku saobraćaj će obavljati Airbus-ova uskotrupna aviona ali će već do kraja maja broj aviona u floti novog prevoznika biti povećan na 18. Prve linije novog prevoznika će biti one linije British Airways-a sa Gatwick-a koje su zbog pandemije koronavirusa suspendovane u proleće prošle godine. Tako se očekuje povratak na letove do Faroa, Ibice, Malage, Marakeša i Tenerifea, a kasnije će biti uvedene i linije do Atine, Berlina, Madrida, Milana (Malpensa) i Santorinija.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije