Džefri Goh će zameniti Marka Švaba na čelu Star Alliance

Harizmatični glavni izvršni direktor Star Alliance Mark Švab je na samitu u Cirihu najavio odlazak u penziju i povlačenje sa čela alijanse.

Datum / Date: 10.06.2016.

Autor / Author: Aviatica

Upravni odbor Star Alliance, koji sačinjavaju glavni izvršni direktori svih avio kompanija članica alijanse, prihvatio je imenovanje Džefrija Goha (Jeffry Goh) na mesto novog izvršnog direktora Alijanse sa početkom rada na ovoj funkciji od 1. januara 2017. godine.

Goh je izabran na letnjem samitu alijanse koji je početkom juna održan u Cirihu u organizaciji avio kompanije SWISS. On će na toj funkciji zameniti trenutnog izvršnog direktora Marka Švaba, koji je na iznenađenje svih učesnika samita objavio da se povlači sa te funkcije do kraja godine zbog odlaska u penziju.

„Ovako rano doneta odluka o imenovanju novog izvršnog direktora ima za cilj da tranzicioni period protekne što lakše“, rekao je Kalin Rovinesku, predsednik upravnog odbora alijanse i izvršni direktor avio kompanije Air Canada.

„Mark Švab je vodio alijansu kroz veoma važan period. Nakon više od decenije u kojoj je alijansa značajno proširena novim članicama osvojivši strateška tržišta širom sveta, fokus alijanse će sada biti pomeren na još bližu integraciju usluga koje njene članice pružaju putnicima“, rekao je Rovinesku na konferenciji za novinare održanoj 5. juna u Cirihu nakon završetka sastanka upravnog odbora.

„Poslednjih pet godina čini krunu uspeha u mojoj vazduhoplovnoj karijeri dugoj preko 42 godine“, rekao je još uvek aktuelni direktor alijanse Mark Švab. On je dodao da je veoma izazovan zadatak stvaranja okruženja koga odlikuje multi-kulturalnost. Siguran sam da je naša alijansa spremna da prihvati uzbudljivu budućnost“, rekao je odlazeći direktor.

„Izuzetno sam počastvovan“, rekao je Džefri Goh. On se zahvalio  upravnom odboru na izboru i obećao da će sa podjednakim elanom nastaviti da razvija alijansu kao i njegov prethodnik.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije