Emirates i flydubai objavili uspostavljanje partnerstva

Najavljeno partnerstvo aviokompanija Emirates i flydubai obuhvataće širok kodšer sporazum i usaglašavanje operacija.

Datum / Date: 17.07.2017.

Autor / Author: Aviatica

Dve aviokompanije iz Dubaija, Emirates i flydubai, su danas objavile uspostavljanje partnerstva.

Kako je navedeno u saopštenju za medije partnerstvo neće značiti spajanje dve aviokompanije, ali će predstavljati veoma čvrstu osnovu za saradnju i omogućiće dvema kompanijama značajnu ekspanziju.

Prema danas objavljenom partnerstvu Emirates i flydubai će potpisati kodšer sporazum za veliki broj destinacija, čime će zajednička mreža linija dve kompanije brojati preko 200 destinacija sa ciljem dostizanja 240 do 2020. godine.

Osim zajedničkih letova prema kodšer sporazumu, dva će prevoznika uskladiti svoje redove letenja kako bi optimizovali transferne mogućnosti, a tesno će sarađivati i u operativnom smislu jer će uspostaviti saradnju i po pitanju korišćenja flota dve kompanije, koja će zbirno imati preko 380 aviona.

Dve aviokompanije će usaglasiti i svoje frequent flyer programe što će povećati povlastice za putnike koji su članovi Emirates-ovog Skywards programa i flydubai-jevog OPEN programa.

Naglašeno je da neće doći do spajanja dve kompanije kako su pojedini mediji spekulisali. Svaka kompanija će ostati nezavisna i samostalna, ali će njihova saradnja doprineti snažnoj sinergiji i smanjenju troškova poslovanja. Obe kompanije su u prošloj godini bile profitabilne, ali su zabeležile veliki pad profita.

Ovakav model saradnje dve aviokompanije će za putnike mnogo značiti. Putnici aviokompanije flydubai će sada imati još bolju vezu sa svim letovima Emirates-a na aerodromu u Dubaiju, a Emirates će imati pristup tržištima na kojima nije prisutan, a koja sada pokriva flydubai.

Kako bi obezbedili što bolje konekcije i prelazak putnika sa letova jedne na letove druge aviokompanije, biće uspostavljana saradnja i po pitanju aerodromskih operacija na Međunarodnom aerodromu u Dubaiju.

Timovi dve kompanije trenutno rade na usaglašavnju svih aspekata sporazuma koji če na snagu stupiti u narednim mesecima, dok će prvi kodšer letovi biti obavljen već u poslednjem tromesečju ove godine.

EK_FZ partnership2

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije