Ernest Airlines od januara privremeno bez operativne dozvole

Italijanska aviokompanija Ernest Airlines ostaje bez operativne dozvole privremeno počev od 13. januara 2020.

Datum / Date: 30.12.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Ernest Airlines

Italijanska agencija za civilni avio saobraćaj ENAC izdala je odluku o suspenziji operativne dozvole low-cost aviokompaniji Ernest Airlines iz Milana.

Suspenzija dozvole počinje da važi od 13. januara 2020. i trajaće sve dok iz ove aviokompanije ne dokažu da su ispunili sve neophodne uslove koji su bili potrebni za dobijanje dozvole (AOC).

Ernest Airlines je izdao saopštenje povodom ovog događaja u kome se navodi da je razlog za suspenziju dozvole administrativne prirode i da ne postoji nikakva opasnost po bezbednost obavljanja saobraćaja. Oni kažu i da su iz Agencije ENAC izašli u susret kompaniji  i nisu suspendovali dozvolu dok traju praznici.

Nije poznato koji je razlog za suspenziju operativne dozvole, ali u kompaniji kažu da čini sve što je neophodno kako bi se suspenzija ukinula.

Ernest Airlines je mlada italijansko-švedska low-cost aviokompanija sa sedištem u Milanu. Glavni aerodrom ove kompanije je Milano-Malpensa (MXP). Kompanija raspolaže flotom od četiri aviona (1 Airbus A319 i 3 A320) i leti do 20-tak gradova većinom povezujući Italiju sa Albanijom i Ukrajinom čime se jasno profilisala kao kompanija koja pokriva tzv. etničke rute, odnosno održava linije koje su u službi albanskih i ukrajinskih imigranata. Kompanija povezuje Tiranu sa čak osam italijanskih gradova, Kijev sa šest, Lavov sa pet.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije