Ernest Airlines od januara privremeno bez operativne dozvole

Početna|VESTI|Evropa / Mediteran|Ernest Airlines od januara privremeno bez operativne dozvole

Ernest Airlines od januara privremeno bez operativne dozvole

Italijanska aviokompanija Ernest Airlines ostaje bez operativne dozvole privremeno počev od 13. januara 2020.

Objavljeno:30. 12. 2019.|09:28Autor: Tagovi:, , , , , |

Italijanska agencija za civilni avio saobraćaj ENAC izdala je odluku o suspenziji operativne dozvole low-cost aviokompaniji Ernest Airlines iz Milana.

Suspenzija dozvole počinje da važi od 13. januara 2020. i trajaće sve dok iz ove aviokompanije ne dokažu da su ispunili sve neophodne uslove koji su bili potrebni za dobijanje dozvole (AOC).

Ernest Airlines je izdao saopštenje povodom ovog događaja u kome se navodi da je razlog za suspenziju dozvole administrativne prirode i da ne postoji nikakva opasnost po bezbednost obavljanja saobraćaja. Oni kažu i da su iz Agencije ENAC izašli u susret kompaniji  i nisu suspendovali dozvolu dok traju praznici.

Nije poznato koji je razlog za suspenziju operativne dozvole, ali u kompaniji kažu da čini sve što je neophodno kako bi se suspenzija ukinula.

Ernest Airlines je mlada italijansko-švedska low-cost aviokompanija sa sedištem u Milanu. Glavni aerodrom ove kompanije je Milano-Malpensa (MXP). Kompanija raspolaže flotom od četiri aviona (1 Airbus A319 i 3 A320) i leti do 20-tak gradova većinom povezujući Italiju sa Albanijom i Ukrajinom čime se jasno profilisala kao kompanija koja pokriva tzv. etničke rute, odnosno održava linije koje su u službi albanskih i ukrajinskih imigranata. Kompanija povezuje Tiranu sa čak osam italijanskih gradova, Kijev sa šest, Lavov sa pet.