Etihad Airways ostaje u Air Serbiji

Etihad Airways i Air Serbia saopštili da su se dogovorili o nastavku strateškog partnerstva. Etihad ostaje suvlasnik.

Datum / Date: 03.07.2018.

Autor / Author: Aviatica

Nacionalni avioprevoznik Srbije Air Serbia i aviokompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad Airways dogovorili su se o nastavku strateškog partnerstva piše B92 pozivajući se na zejdničko saopštenje koje su ove dve aviokompanije objavile.

Etihad Airways će ostati u vlasništvu Air Serbije i nastaviće da podržava većinskog vlasnika Air Serbije, Vladu Srbije, navedeno je u ovom saopštenju. Nije precizirano da li će Etihad obnoviti i ugovor o upravljanju kompanijom koji ističe krajem godine, samo je navedeno da će do kraja godine na rukovodećim mestima ostati Etihadovi stručnjaci Dankan Nejsmit kao generalni direktor i Deklan Keler kao izvršni direktor za saobraćaj.

Air Serbia je objavila svoj finansijski izveštaj za 2017. godinu prema kome je neto dobit porasla na 15,7 miliona evra sa 0,9 miliona evra koliko je bila u 2016. U saopštenju se navodi da su u četvrtoj godini poslovanja ukupni poslovni prihodi aviokompanije dostigli 288 miliona evra. Operativni troškovi su smanjeni za 7 odsto, a povećan je prihod od prodaje za 4 odsto. Ukupan broj putnika u 2017. ostao je na istom nivou kao i u 2016.

U saopštenju se ne navodi da je Air Serbia u prošloj godini primila 21 milion evra državnih subvencija.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije