Eurowings Discover počinje sa radom

Najnovija Lufthansina podružnica Eurowings Discover dobila dozvolu za obavljanje saobraćaja i uskoro pokreće letove.

Datum / Date: 17.06.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Eurowings Discover

Lufthansa je osnovana novu aviokompaniju koja će leteti pod brendom Eurowings Discover.

Kompanija će samostalno komercijalni avio saobraćaj iz nemačkih gradova do destinacija za odmor širom sveta. U potpunosti je u vlasništvu nemačke aviokompanije Lufthansa, a poslovaće nezavisno sa sopstvenom dozvolom za obavljanje saobraćaja (AOC) i pod sopstvenim IATA kodom – 4Y.

Ideja osnivača je da Eurowings Discover obavlja letove do najpopularnijih turističkih destinacija širom sveta i da njena ponuda bude usklađena sa drugim aviokompanijama iz Lufthansa Grupe na isti način kako to rade SWISS i njegova turistička podružnica Edelweiss sa ciriškog aerodroma.

REKLAMA


Prvi let nove aviokompanije planiran je već za 24. jul iz Frankfurta do Mombase u Keniji, sa nastavkom ka Zanzibaru (Tanzanija). Osim ove linije od avgusta su planirani i letovi do Punta Kane (Dominikanska Republika)tri puta nedeljno, Vindhuka (Namibija) pet puta nedeljno. Od oktobra Eurowings Discover će leteti i do Las Vegasa i Mauricijusa. Zimski red letenja doneće nove destinacije poput Bridžtauna (Barbados), Montego Beja (Jamajka) i Varadera (Kuba) svaka sa po tri leta nedeljno.

Pokretanje linija u kratkom i srednje-linijskom saobraćaju planirano je od novembra sa letovima do Kanarskih ostrva, Egipta i Maroka.

Flota nove kompanije, Eurowings Discover sadržaće maksimalno 11 aviona u ovoj godini, sa planom da se do sredine naredne godine poveća na 21 avion (10x Airbus A320 i 11x Airbus A330).

Svi letovi kompanije Eurowings Discover će biti umreženi sa letovima drugih avio prevoznika unutar Lufthansa Grupe i moći će da se koriste za pravljenje raznih kombinacija sa presedanjem. Letovi su trenutno u prodaji pod oznakom Lufthanse (LH), ali se očekuje da u poslednjoj nedelji juna promene oznaku na 4Y.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije