Flyr, nova norveška aviokompanija počinje sa letovima u julu

Najmlađa norveška aviokompanija, Flyr, najavila početak saobraćaja od jula.

Datum / Date: 15.06.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Flyr

Uprkos aktuelnoj situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i sve većem broju aviokompanija koje prestaju sa radom, u Norveškoj je počela sa radom nova aviokompanija.

Flyr (FS/FOX) je aviokompanija osnovana krajem prošle godine u Oslu. Osnovao ju je Erik G. Braathen bivši vlasnik i direktor ugašene aviokompanije Braathens.

REKLAMA


U predstavljanju javnosti, Flyr navodi da će biti „jednostavna i odgovorna“ aviokompanija koja će poslovati po low-cost principima. Kako je javnosti predstavljeno, kompletno poslovanje sa putnicima će se obavljati isključivo preko sajta i aplikacije što je odmah otvorilo brojne polemike o kvalitetu i dostupnosti usluga putnicima.

Ideja kompanije je da poveže norveške gradove sa popularnim destinacijama u Evropi, ali i da organizuje mrežu linija u domaćem saobraćaju.

Prvi letovi su najavljeni za početak jula sa aerodroma Gardermoen u Oslu, gde će biti i baza za dva aviona Boeing 737-800. Letovi će povezati norveške gradove Bode, Tromse, Narvik, Bergen, Trondhajm sa Oslom ali i sa Nicom, Malagom i Alikanteom, za početak.

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije