IAG pokreće austrijsku low-cost kompaniju pod brendom LEVEL

Početna|VESTI|Biznis|IAG pokreće austrijsku low-cost kompaniju pod brendom LEVEL

IAG pokreće austrijsku low-cost kompaniju pod brendom LEVEL

IAG je doneo neobičnu odluku da u Austriji pokrene novu low-cost aviokompaniju koja će leteti pod brendom LEVEL.

Objavljeno:9. 7. 2018.|12:20 » 17:50Autor: Tagovi:, , , , |

International Aviation Gropu (IAG) je doneo odluku da u Austriji osnuje novu low-cost aviokompaniju za kratke i srednje-duge letove sa bazom na bečkom aerodromu. Ova kompanija će imati austrijsku operativnu dozvolu (AOC) ali će leteti pod brendom IAG-ove dugoliijske kompanije LEVEL.

Neobična odluka IAG-a iznenadila je avio industriju pošto ova grupacija već ima sopstvenu low-cost aviokompaniju za krakte i srednje-duge letove. Vueling je španski avioprevoznik sa bazom u Barseloni i u vlasništvu IAG-a, koji još poseduje British Airways i Iberiju-

Austrijski LEVEL će biti pokrenut 17. jula. U floti će imati četiri Airbusova aviona A321 sa 210 sedišta koji će za početak leteti dva puta dnevno za London – Gatwick (LGW) i dnevno za Palmu, a ubrzo će biti uspostavljene i linije ka Barseloni, Malagi, Veneciji i Olbiji (Sardinija). Tokom avgusta LEVEL Austria će dodati i letove ka Ibici, Parizu (Charles de Gaulle), Milanu (Malpensa), Dubrovniku, Larnaki, Alikanteu, Valensiji i Bilbau. Ukupan broj destinacija iz Beča će biti 14 nakon prva dva meseca rada. Cene aviokarata će biti već od 24,99 evra po smeru sa uključenim ručnim prtljagom.