IAG pokreće austrijsku low-cost kompaniju pod brendom LEVEL

IAG je doneo neobičnu odluku da u Austriji pokrene novu low-cost aviokompaniju koja će leteti pod brendom LEVEL.

Datum / Date: 09.07.2018.

Autor / Author: Aviatica

International Aviation Gropu (IAG) je doneo odluku da u Austriji osnuje novu low-cost aviokompaniju za kratke i srednje-duge letove sa bazom na bečkom aerodromu. Ova kompanija će imati austrijsku operativnu dozvolu (AOC) ali će leteti pod brendom IAG-ove dugoliijske kompanije LEVEL.

Neobična odluka IAG-a iznenadila je avio industriju pošto ova grupacija već ima sopstvenu low-cost aviokompaniju za krakte i srednje-duge letove. Vueling je španski avioprevoznik sa bazom u Barseloni i u vlasništvu IAG-a, koji još poseduje British Airways i Iberiju-

Austrijski LEVEL će biti pokrenut 17. jula. U floti će imati četiri Airbusova aviona A321 sa 210 sedišta koji će za početak leteti dva puta dnevno za London – Gatwick (LGW) i dnevno za Palmu, a ubrzo će biti uspostavljene i linije ka Barseloni, Malagi, Veneciji i Olbiji (Sardinija). Tokom avgusta LEVEL Austria će dodati i letove ka Ibici, Parizu (Charles de Gaulle), Milanu (Malpensa), Dubrovniku, Larnaki, Alikanteu, Valensiji i Bilbau. Ukupan broj destinacija iz Beča će biti 14 nakon prva dva meseca rada. Cene aviokarata će biti već od 24,99 evra po smeru sa uključenim ručnim prtljagom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije