Air France osmislio novi program za decu tokom putovanja

Kako bi putovanje sa decom bilo što manje stresno i za decu i za roditelje, Air France je osmislio čitav niz zanimljivih novina.

Datum / Date: 10.07.2018.

Autor / Author: Aviatica

Putovanje sa decom zna da bude veći stres nego odmor, a ako deca pri tom putuju sama, nivo adrenalina kod roditelja podiže se na maksimum. Zbog toga je aviokompanija Air France uvela niz novina s ciljem da deci omogući prijatno i zabavno iskustvo tokom leta i time pomogne roditeljima da dožive manje stresa tokom putovanja svog deteta.

Sa 1.400.000 mališana koji svake godine lete Air France-om (od čega čak 300.000 dece putuje samo), Air France konstantno unapređuje svoju ponudu i uvodi novine uz dva osnovna cilja: da deca lete sigurno i u atmosferi praznične zabave. Kako bi iskustvo letenja bilo jedinstveno, aviokompanija posvećuje posebnu pažnju mlađim putnicima i njihovim roditeljima, od trenutka kada rezervišu karte pa do trenutka kada se vrate kući, olakšavajući im put svojim aplikacijama „Air France“ i „Air France Kids“.

Sva deca naletu, u zavisnosti od uzrasta, dobijaju svoj paketić za igru u kome se osim šest zabavnih lekcija iz meditacije na četiri jezika nalazi i mađioničarski set (samo na dugolinijskim letovima) kako bi deca uz pomoć stjuarda-mađioničara mogla da zadive svoje roditelje raznim trikovima.

Uz to, mališani uzrasta od 3 do 8 godina na dugolinijskim letovima dobijaju i bojanke i olovke, anti-stres balon i figurice životinja, a „Air France Kids“ aplikacija omogućava da dečiji crteži „ožive“ u 3D.

Aplikacije je moguće preuzeti sa App Store-a i Google Play-a, a sva dodatna upustva se mogu naći na www.airfrance.fr

Za bebe su namenjeni posebni putni setovi sa portiklom, plišanom igračkom, kašičicom, pelenama, vlažnim maramicama i kremama. Pored toga, igračke koje se unose na let dobiće oznaku „Moj meda“ na kojoj će pisati ko im je vlasnik i na kom su letu, kako se najbolji plišani prijatelji vaše dece ne bi zagubili. Mališani od 6 meseci do 2 godine imaju posebne obroke koji su napravljeni tako da budu zdravi, sa organskim namirnicama, zabavno servirani i jednostavni za pojesti.

Kad deca putuju sama

Poseban je stres pustiti decu da sama putuju . Zbog toga je Air France uveo jedinstveni program, „Kids Solo“, koji obezbeđuje da deca koja putuju sama budu pod stalnim nadzorom kako osoblja, tako i roditelja, sve dok ne stignu na željenu destinaciju.

Naime, preko „Air France“ aplikacije, roditelji mogu bukirati karte, menjati rezervacije, pratiti let u realnom vremenu (od prijave na let do sletanja) i podeliti ove informacije sa osobom koja dočekuje mališane na odredištu. Takođe, ovim putem može i da im se pošalje fotografija deteta sa destinacije, zajedno sa osobom koja je zadužena da preuzme dete nakon leta.

Osoblje Air France-a će mlade putnike dočekati još na aerodromu i sprovoditi ih do njihovih gejtova, a sličan postupak će biti ponovljen čak i ukoliko ima nekoliko presedanja, sve dok neko od staratelja ne preuzme dete.

Ukoliko mališani imaju presedanja, na aerodormu Šarl de Gol,  čekanjeće će moći da prekrate u specijalizovani dečjim salonima sa knjigama, televizorom, video-igricama, stonim fudbalom i besplatnom Wi-Fi uslugom.

Air France se nada da će uz ove novine putovanje biti zabavno i lagodno, baš kao i dečja igra.

Važna napomena: Ovaj članak je promotivni i sadrži plasiranje proizvoda i usluga. Promotivni tekst aviokompanije Air France je objavljena na sajtu Aviatica u sklopu sporazuma o medijskoj saradnji.
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije