IATA objavila program Svetskog vazduhoplovnog samita u Bostonu

IATA i JetBlue će početkom oktobra biti domaćini Svetskog vazduhoplovnog samita u Bostonu.

Datum / Date: 23.09.2021.

Autor / Author: Aviatica

Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj, IATA, je objavila program Svetskog vazduhoplovnog samita, The World Air Transport Summit (WATS), koji će se održati od 3. do 5. oktobra u Bostonu.

U isto vreme sa samitom, IATA će u Bostonu održati i svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj će učestvovati sve aviokompanije, članice ovog udruženja. Domaćin događaja u Bostonu je aviokompanija JetBlue.

Aviatica će, kao i prethodnih godina, pratiti ovaj najveći vazduhoplovni događaj na svetu i izveštavaćemo o svim zanimljivim temama koje će se naći na stolu.

„Uzbuđeni smo što će Svetski vazduhoplovni samit ponovo biti održan uživo, po prvi put od juna 2019. Virtualni događaji ne mogu da zamene susrete uživo. S obzirom da očekujemo oporavak vazdušnog saobraćaja od pandemije Covid-19 i da ćemo otvoriti važne teme poput klimatskih promena, diskusije i debate svetskih vazduhoplovnih lidera, koji će se sastati uživo, biće prilično značajne i zanimljive“, izjavio je Vili Volš (Willie Walsh), generalni direktor IATA.

Planirane su sesije na temu klimatskih promena, bezbedne obnove saobraćaja i ponovnog povezivanja sveta tokom pandemije, različitosti i inkluzije u avijaciji, saradnje sa dobavljačima i kargo saobraćaju. Program će ponovo doneti i veoma popularne debate vazduhoplovnih stručnjaka koje tradicionalno vodi Ričard Kvest (Richard Quest), reporter CNN-a.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije