IC Green Palace Antalija – odmor u rajskom vrtu

Jedan od najlepših hotela antalijske rivijere smešten je na predivnoj peščanoj plaži i okružen raskošnim zelenilom.

Datum / Date: 04.06.2018.

Autor / Author: Aviatica

Antalijska rivijera poznata je po luksuznim i kvalitetenim hotelima, često tematski napravljenim i spremnim da gostima pruže pravi odmor od radne svakodnevice. Jedan od njih se, međutim, izdvaja po načinu na koji je sebe uklopio u raskošan mediteranski ambijent.

Hotel IC Green Palace, koji je jedan od hitova u ponudi beogradske turističke agencije „1 A Travel“ , se nalazi u hotelskoj oblasti Kundu nedaleko od Antalije. Uz sve udobnosti i sadržaje koje ovaj hotel nudi, a koji su svojstveni kompletnoj hotelskoj ponudi Antalijske rivijere, ovde ćete otkriti i pravi rajski vrt u kome se hotel nalazi.

Kada je hotel građen, vlasnici su doneli odluku da se nijedno stablo koje se nalazilo na placu pored mora ne sme poseći. Velika hotelska zgrada koja se sastoji od dva krila spojena ogromnim centralnim lobijem sagrađena je između veoma starih stabala palmi, kedrova, čempresa, pinjola. Kako je ceo teren izdignut zbog gradnje hotela, sva stabla su zaštićena kamenim zidićima, a staze i bazeni krivudaju između njih.

Vrt hotela IC Green Palace obogaćen je i veoma brojnim zasadima raznobojnih oleandera, buganvilija, ukrasnih stabala banana i cikas palmi. U vrt je smešteno i jezerce prepuno riba u kome se, mameći uzdahe gostiju, brčkaju i patke i labudovi.

Izuzetno bujni žbunovi oleandera oivičuju staze do plaže, a na travnjacima između staza u ladovini mirisnih pinjola turisti igraju mali fudbal, mini golf, boćaju se ili vežbaju gađanje lukom i strelom.

Na širokoj peščanoj plaži sunčaju se brojni turisti, koji se između plivanja i vodenih sportova relaksiraju igranjem odbojke na pesku. Oni koji se sporije bude lagano ispijaju kasno-jutarnju kafu sedeći u baru na plaži i uživajući u blagom jutarnjem suncu utonuli u stranice neke dobre knjige. Ovde se čitaju knjige na engleskom, nemačkom, holandskom, ruskom i srpskom. Turisti iz ovih zemalja su najbrojniji gosti IC Green Palace-a, a zajednički jezik kojim svi govore je hedonistički.

Kada se svakog dana oko podneva iz bara po plaži proširi miris sveže lubenice, cela ekipa kao da dobije neku novu energiju koja ih potom natera na još jedan krug uživanja – plivanje u toplom moru, sunčanje, dobra knjiga u ladovini ili neki od brojnih sportova.

A ovde je moguće baviti se mnogim sportovima. Osim vodenih sportova gosti mogu da igraju basket, fudbal ili tenis. Tu je i gađanje iz vazdušne puške ili lukom i strelom, mini golf. U bazenima se igra vaterpolo, vežba se akvarobik, a na mirnom brdu ušuškanom u šumarak mediteranskog bora carstvo je joge.

Deca sa druge strane isprobavaju nekoliko impresivnih tobogana u hotelskom akva parku. O njima brine veliki broj spasilaca, a sve se odigrava u posebnom delu hotela specijalno rezervisanom za decu i njihove roditelje, gde im se može desiti da se na njih sruči puno bure ledene vode. Kada se to desi radosna vriska dece odzvanja po parku. Manje hrabri klinci, koji ne smeju da stanu ispod bureta, trčkaraju između figura džinovskih flamingosa ili se brčkaju u plitkom dečjem bazenu.

Tokom celog dana u hotelu može da se obeduje. Počev od doručka, preko kasnog doručka do ručka, pa popodnevnog sneka, kafe i kolača u specijalnom kafe baru gde se služi pravi espreso. Večera je, ipak, centralni događaj u restoranima. Osim glavnog restorana po principu švedskog stola, postoji i nekoliko a la cart restorana gde je potrebno rezervisati mesto unapred. Samo kada počinje večera, u 19 časova, može se videti koliko je hotel zapravo popunjen. Gužve ipak nema. Kao i tokom celog dana širom hotelskog kompleksa ne oseća se gužva. Sve je dovoljno veliko i prostrano da uvek ima mesta za svakoga, pa čak i za one koji žele da se osame i uživaju u miru i tišini.

Obroci u hotelskim restoranima su veoma raznovrsni, kako to inače i biva u Turskoj. Tačan broj različitih jela i poslastica se ne može utvrditi. Gosti mogu da uživaju u svim mogućim salatama i predjelima od sira ili ribe, u tradicionalnim turskim kremastim supama i u jelima veoma zanimljive i ukusne domaće kuhinje, roštilju, ali isto tako i u međunarodnoj kuhinji.

O poslasticama ne vredi trošiti reči. Nekoliko vrsta baklava i drugih turskih slatkiša, torte, razni pudinzi, sutlijaši, voćne salate, sladoledi i voće guraju se na tanjirima svih turista, koji makar na kratko zaborave na kalorije. Ipak, domaćini su obezbedili i specijalne dijetalne obroke kao i obroke za decu, pa oni koji čak i ovde brinu o svojoj ishrani mogu to sa lakoćom da sprovedu u delo.

Osim glavnog restorana koji nudi najveću ponudu, tu su još i snek bar prema plaži, idealno mesto za lagani ručak, kao i bife u kome se popodne spremaju guzleme, turski specijalitet – nešto kao tanka lepinja (palačinka) koja se jede topla i sa raznim slatkim prelivima.

Piće se može popiti svuda u hotelu, a najpopularnija mesta su osim bara na plaži i bar na bazenu gde se služe kokteli kao i lobi bar, koji je popularan za nešto ozbiljnije večernje druženje uz zvuke klavira. Oni koji više vole klupski provod posle večere odlaze na bar pored bazena ili u amfiteatar gde se svako veče održavaju zanimljive plesne i cirkuske predstave. Kasno uveče, najuporniji odlaze u diskoteku.

Kompletna usluga u hotelu IC Green Palace je ultra all inclusive što je neka vrsta turskog all inclusive koncepta kakav ne postoji nigde više na svetu. To znači da je skoro sve u hotelu besplatno. Plaćaju se samo pojedina strana pića, korišćenje reflektora na teniskim terenima ili najam sportskih rekvizita. Sve ostalo je uključeno u cenu*.

Iako je pun sadržaja i veoma zabavan, hotel IC Green Palace ipak treba ponekad i napustiti. Zbog svog položaja nedaleko od Antalije, on je idealna baza za obilazak okoline bogate turističkim znamenitostima. Osim same Antalije, gosti mogu da posete i brojna antička nalazišta od kojih su neka među najpoznatnijima u svetu poput Perga, Aspendosa, Sidea, Termesosa, Olimposa. Tu su i brojne prirodne lepote – Gornji i Donji Duden vodopadi, reka Manavgat idealna za splavarenje, planina Saklikent na čijim vrhovima i u maju ima snega, plamteće stene Janartaša i mnogi drugi.

Antalijska regija je jedna od najposećenijih turističkih regija na svetu. Na aerodrom u Antaliji svake godine sleti preko 25 miliona turista iz celog sveta, što i ne čudi s obzirom na sve ono što ova regija nudi. Osim impresivnih turističkih atrakcija, tu su i hoteli sa svojim specifičnim all inclusive konceptom i naravno veoma povoljne cene, posebno poredeći sa drugim turističkim destinacijama. Svi koji žele da uživaju u pravom mediteranskom raju mogu da se obrate turističkoj agenciji „1 A Travel“  iz Beograda koja u svojoj ponudi ima na desetine kvalitetnih i povoljnih hotela u ovoj regiji kojoj osim Antalije pripadaju još i Lara, Kundu, Side, Alanja, Kemer i Beldibi.

Napomena: Ovaj tekst je realizovan u sklopu sporazuma o medijskoj saradnji sa turističkom agencijom „1 A Travel“. Stavovi izneti u tekstu su lični, zasnovani na studijskoj poseti hotelu u sklopu organizovane medijske ture od 20. do 27. maja 2018. Za kompletnu ponudu i za sve detalje o hotelu molimo vas da se obratite agenciji.
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije