ITA Airways primljena u Sky Team

SkyTeam, globalna avio alijansa primila je u svoje članstvo aviokompaniju ITA Airways, koja je nasledila Alitaliju.

Datum / Date: 01.11.2021.

Autor / Author: Aviatica

Nova italijanska aviokompanija, ITA Airways, po ekspresnoj proceduri je primljena u globalnu avio alijansu SkyTeam.

Prijem novog člana u alijansu odigrao se po ekspresnom postupku, bez uobičajene procedure, imajući u vidu da je ITA Airways, zapravo kompanija naslednica Alitalije, čije upražnjeno mesto u alijansi je automatski zauzela.

„Preko 20 godina italijansko tržište je igralo veoma značajanu ulogu u SkyTeam-ovoj evropskoj mreži linija, i ne postoji drugi prevoznik koji bi mogao bolje da poveže Italiju sa svetom. Pozdravljamo odluku aviokompanije ITA Airways da se priključi našoj alijansi i da tako nastavi da pruža uslugu milionima naših korisnika koji lete ka Italiji“, izjavio je Valter Čo (Walter Cho), predsedavajući SkyTeam alijanse.

Za Alitaliju ova odluka predstavlja prirodan korak, izjavio je Alfredo Altavila, izvršni predsednik ITA Airways-a. On je dodao da će priključenje alijansi omogućiti kompaniji da svojim putnicima ponude pristup globalnoj mreži linija i da će joj druge članice alijanse na taj način pomoći početak poslovanja.

Alitalia je prekinula sa letovima 14. oktobra 2021. čime je prestalo i njeno članstvo u alijanski SkyTeam. Članovi alijanse su se, međutim, složili da se nastavi sa prihvatanjem Alitalijinog frequent flyer programa, MileMiglia,  i da omogući za šest miliona njegovih korisnika nastavak korišćenja nagradnih milja i ostvarivanje novih.

U narednom periodu će Alitalia uz pomoć drugih članica alijanse, definisati svoje posebne pogodnosti za putnike u okviru alijanse SkyTeam.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije