Izuzetan prvi kvartal za Aerodrom Nikola Tesla Beograd

U prvom kvartalu beogradski aerodrom je uslužio 955.988 putnika što je za 10 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Datum / Date: 01.04.2017.

Autor / Author: Aviatica

Terminal 2, (c) beg.aero

U martu je na beogradskom aerodromu zabeleženo za ovaj mesec rekordnih 343.771 putnika, što je 10 odsto više nego u martu prethodne godine, dok je broj poletanja i sletanja uvećan 3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.
U prvom kvartalu ove godine usluženo je 955.988 putnika, što je 10 odsto više nego u istom periodu prethodne rekordne godine. Uz najavljenu bogatiju ponudu tokom letnje sezone, nove linije, očekivano dobru čarter sezonu, više čartera ka turističkim destinacijama tokom uskršnjih i prvomajskih praznika nego ikada i povećanje kapaciteta aviona na postojećim linijama, Aerodrom Nikola Tesla Beograd u ovoj godini očekuje trend nastavka povećanja broja putnika.

U martu je zabeležena visoka opšta redovnost saobraćaja, a oko 93 odsto letova započeto je bez kašnjenja. Samo 1,1 odsto letova iz Beograda bilo je sa tzv. velikim kašnjenjem, uz prosečno zakašnjenje od oko 4 minuta. Beogradski aerodrom se ovakvim rezultatima ponovo svrstava u evropske aerodrome sa najkvalitetnijom i najefikasnijom opslugom aviona i putnika u svojoj kategoriji.

Još jedna potvrda uspešnosti je i 5. mesto među najboljim aerodromima u Istočnoj Evropi koje je Aerodrom Nikola Tesla Beograd već treću godinu za redom zauzeo na ovogodišnjoj dodeli nagrada eminentne agencije Skytrax, specijalizovane za rejting u vazdušnom saobraćaju.

(Saopštenje Aerodroma Nikola Tesla Beograd)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije