Jeffrey Goh napušta poziciju izvršnog direktora Star Alliance

Star Alliance u potrazi za novim izvršnim direktorom nakon što je sa ove pozicije odstupio Jeffrey Goh.

Datum / Date: 19.08.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Natalia Mroz/IATA

Jeffrey Goh (Džefri Goh), izvršni direktor (CEO) Star Alliance doneo je odluku da se povuče sa ove pozicije do kraja godine.

Goh je uspešno vodio alijansu od njenog jubilarnog 20. rođendana pa sve do sada kada ova najveća svetska avio-alijansa proslavlja svoj 25. rođendan. Na poziciju generalnog izvršnog direktora postavljen je 2017.

Zaslužan je za pokretanje Connecting Partner Modela i intermodalnog partnerstva sa kompanijama van avio-saobraćaja. Pod njegovom upravom izvršena je digitalizacija i automatizacija proizvoda koje nudi Star Alliance putnicima, uvođenje biometrijskih rešenja, poboljšanje sistema izbora sedišta za putnike i pojednostavljivanje inter-kompanijskih itinerera kako bi putnici automatski i kvalitetnije mogli da sakupljaju svoje nagradne milje i da ih koriste za besplatne letove.

Džefriju Gohu se zahvalio predsednik upravnog odbora alijanse Scott Kirby (Skot Kirbi), aktuelni izvršni direktor United Airlines-a. On je saopštio da je alijansa pokrenula postupak za izbor novog generalnog direktora, koji će do kraja godine zameniti Goha, koji odlazi na nove dužnosti.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije