Wizz Air pod istragom mađarskih vazduhoplovnih vlasti

Zbog nepoštovanja prava putnika prema Mađarskom zakonu, Wizz Air-u preti visoka kazna.

Datum / Date: 23.08.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wizz Air

Zbog brojnih prigovora putnika na kršenja pravilnika o pravima putnika u slučajevima otkazivanja i kašnjenja letova, mađarska low-cost avio-kompanija Wizz Air se suočava sa kaznom tamošnjih vazduhoplovnih vlasti.

Mađarske vlasti su poznate kao veoma stroge po pitanju kažnjavanja avio-kompanija. Tako je nedavno kažnjen Ryanair sa 750.000 evra zbog sličnih pritužbi za koje je istragom utvrđeno da su bile osnovane.

Wizz Air je optužen da nije ispoštovao prava putnika tako što ih je uskratio za bitne informacije o kašnjenju ili otkazivanju leta, što nije izneo informacije na vreme, propustio da obezbedi zakonsko zbrinjavanje putnika, prebacivanje na druge letove i povrh svega što nije odgovarao na pritužbe putnika u roku od 30 dana, kako to mađarski zakon nalaže.

Jedna od ozbiljnijih pritužbi je na naplatu ekstra doplate za pozivanje korisničkog centra. Ova kompanija je zabeležila naplate preko specijalnog telefona koji je označen kao broj za podršku korisnicima. Iznosi naplate kretali su se od 19 pa sve do 190 evra, ali putnici nisu uspeli da reše svoje probleme preko ovog telefona, već su, iako su platili uslugu, morali da pomoć potraže mejlom ili preko online obrasca.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije