Jet Airways objavio prekid svih avio operacija

Nakon dugotrajnih i neuspešnih pokušaja da pronađe investitora, indijski Jet Airways je objavio prekid saobraćaja.

Datum / Date: 18.04.2019.

Autor / Author: Aviatica

Indijska aviokompanija Jet Airways (9W) obustavila je sve letove u domaćem i međunarodnom saobraćaju nakon što nije obezbeđen keš za njeno dalje poslovanje.

U sredu, kasno uveče, kompanija je obaveštena od indijske državne banke SBI, u ime konzorcijuma poverilaca, da nije u mogućnosti da pozitivno odgovori na zahtev da obezbedi novac za nastavak poslovanja.

Jet Airways je još prošle nedelje privremeno obustavio sve letove u međunarodnom saobraćaju do danas, a u međuvremenu je nastavio da leti na nekoliko linija u domaćem saobraćaju koristeći samo pet ATR aviona.

Najnovija odluka da se obustave svi letovi je privremena kažu u kompaniji i navode da će nastaviti da tragaju za rešenjem koje bi obezbedilo stabilno finansiranje.

Jet Airways ima kumulirane dugove preko milijardu evra. Sa flotom od 123 aviona i preko 22.000 zaposlenih to je bila najeća privatna indijska aviokompanija čiji avioni su leteli ka velikom broju destinacija širom sveta. Aviokompaniju je pre 25 godina osnovao Nareš Gojal koji se povukao iz nje prošle nedelje nakon što je Etihad Airways uslovio mogućnost dokapitalizacije njegovom ostavkom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije