Katar omogućio besplatne vize na ulasku u zemlju za građane Srbije

Katar je omogućio državljanima Srbije ulazak u ovu zemlju sa besplatnom vizom koja se može dobiti na aerodromu.

Datum / Date: 11.01.2018.

Autor / Author: Aviatica

Državljani Republike Srbije će uskoro moći da posete Katar uz besplatnu turističku vizu koju mogu dobiti na samom aerodromu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Katara je primenjujući reciprocitetnu meru, 28. decembra 2017. donelo odluku po kojoj se dozvoljava državljanima Republike Srbije sa regularnim pasošima da uđu u Katar samo na osnovnu turističke vize koja će im se izdavati besplatno, odmah po dolasku na aerodrom u Dohi. Odluka će početi da se primenjuje tokom februara 2018.

Beograd – Doha
direktan let Qatar Airways-a

Beograd je sa Dohom povezan direktnim letom aviokompanije Qatar Airways. Letovi su svakodnevni. Polasci iz Dohe su u 6.45 po lokalnom vremenu. Dolazak u Beograd je u 10.35. Polazak iz Beograda je u 11.35, a dolazak u Dohu u 18.40.

Ovako dobijena viza važiće za period od 180 dana od datuma izdavanja, a period boravka ne sme biti duži od 90 dana isprekidano ili u kontinuitetu tokom važenja vize.

Zahvaljujući ovoj odluci, državljani Srbije koji putuju aviokompanijom Qatar Airways preko Dohe mogu na svom putu do krajnje destinacije da se zadrže u Dohi i obiđu ovaj grad u pauzi između dva leta, ukoliko imaj dovoljno vremena.

Očekuje se da će ovakva odluka doprineti i porastu direktnog saobraćaja između Srbije i Katara, jer će sada naši putnici moći jednostavno da putuju u Katar kao krajnju destinaciju bez dodatnih troškova i komplikovanih procedura za dobijanje vize.

Doha je grad moderne arhitekture sa brojnim muzejima među kojima se ističu Katarski narodni muzej i Muzej islamske umetnosti. Za posetioce su značajne i brojne džamije od kojih se svojom lepotom ističu Katara i Velika državna džamija, potom tvrđave Doha i Al-Zubara, a moguće su i posete pustinji. Oni koji žele da uživaju u toplom moru tokom cele godine mogu da obilaze prelepe plaže u ovom gradu. Hoteli u Dohi su brojni. Veliki je broj luksuznih poslovnih hotela ali i onih na plažama koji nude izuzetno kvalitetan odmor po pristupačnim cenama.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije