Wizz Air u Srbiji prevezao 745.000 putnika u prošloj godini

Prošla godina je bila godina ekspanzije avio-kompanije Wizz Air sa brojnim inovacijama i odličnim rezultatima.

Datum / Date: 12.01.2018.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air dolazi u Podgoricu

Avio-kompanija Wizz Air je saopštila ostvarene rezultate u prošloj godini. Sa prevezenih više od 28 miliona putnika ostvaren je rast od 24%.

Kada je u pitanju poslovanje ove kompanije u Srbiji, Wizz Air ističe da je od 2010. godine posvećen srpskim putnicima i da konstantno radi na povećanju i poboljšanju ponude low-cost letova od/do Srbije. U prošloj godini sa dva srpska aerodroma u Beogradu i Nišu, ova je avio-kompanija prevezla ukupno 745.000 putnika što predstavlja porast od 37%  u odnosu na 2016.

Wizz Air je prošle godine dodao drugi avion u svoju beogradsku bazu i otvorio četiri nove linije. Uz najavljenu liniju iz Niša ka Beču za kraj ove godine Wizz Air će iz Srbije prema trenutnim kapacitetima moći putnicima da ponudi ukupno 900.000 sedišta što je povećanje od 7%.

„Prošla godina je bila godina velike ekspanzije Wizz Air-a“, izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor ove kompanije. On navodi da je ostvaren značajan rast u svim aspektima poslovanja. Wizz Air je prošle godine naručio 146 aviona od Airbus-a iz porodice A320neo, uveo brojne promene usluga za svoje putnike (Fare Lock, Flexible Travel Partner) i povećao količinu besplatnog prtljaga.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije