KLM avio-kompanija sa najboljom uslugom na svetu

APEX proglasio KLM avio-kompanijom sa najboljom uslugom na svetu prema ocenama putnika.

Datum / Date: 03.12.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: KLM

Najveće međunarodno vazduhoplovno udruženje koje se bavi ocenom putničkog zadovoljstva u avijaciji (APEX) dodelilo je KLM-u jedno od najvećih priznanja u avijaciji – Nagradu za avio-kompaniju sa najboljom uslugom na svetu prema ocenama putnika za 2022. godinu (2022 APEX World Class Award).

Prema mišljenju putnika u avijaciji, usluga koju pruža holandska avio-kompanija KLM ocenjena je najvišim ocenama.

U pitanju je nova nagrada koja je uspostavljena ove godine i predstavlja najvišu kategoriju u APEX-ovim nagradama za avio-industriju, a ocenjuje dostignuća avio-kompanija u sledećim oblastima: bezbednost, zaštita zdravlja na letu i održivo poslovanje.

Od početka pandemije koronavirusa mnoge sfere života su se promenile, pa danas putnici u prvi plan stavljaju bezbednost, zaštitu zdravlja tokom leta, kao i pitanje održivog letenja. APEX, udruženje koje se bavi putničkim iskustvima u avijaciji, svake godine dodeljuje Nagradu za najbolju uslugu na svetu (World Class Award) na osnovu iscrpnih podataka koje skupljaju od samih putnika. Pored zaštite zdravlja i održivosti putovanja, ocenjuju se i usluga, komfor, posluženje na letu, kao i profesionalnost zaposlenih tokom leta.

„Čast nam je što smo dobili ovo važno priznanje od putnika. Tokom poslednje dve godine, uradili smo sve što je u našoj moći da prevezemo naše putnike što je moguće sigurnije i udobnije, ali uz poštovanje načela održivog putovanja. Ono što ovu nagradu čini posebnom jeste da su upravo naši putnici prepoznali i nagradili naš trud. Potpuno je opravdano što putnici od nas očekuju da letimo najodrživije moguće i trudićemo se da i u budućnosti ispunimo njihova očekivanja. Ova nagrada je, pre svega, ogromno priznanje za sve naše zaposlene, koji nastavljaju da rade s velikom posvećenošću čak i u ovim teškim vremenima“, rekao je But Krejken, izvršni potpredsednik za putničko iskustvo u KLM-u.

APEX je najveće međunarodno vazduhoplovno udruženje koje se bavi ocenom putničkog zadovoljstva u avijaciji i broji 482 člana: vodeće svetske avio-kompanije, avio-alijanse,  aerodrome, snabdevače u avijaciji i liznig kompanije.  Pored KLM-a, APEX je dodelio nagrade i avio-kompanijama Singapore Airlines, Japan Airlines, Emirates, Saudia, Qatar Airways i Turkish Airlines.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije