LOT među deset najtačnijih avio prevoznika na svetu

Poljska avio kompanija LOT našla se među deset najtačnijih avio prevoznika na svetu, a pre nje su još tri evropska prevoznika: airBaltic kao prvi, Finnair i Austrian.

Datum / Date: 10.01.2016.

Autor / Author: Aviatica

(c) Heads Up Aviation

LOT je rangiran među deset najtačnijih avio kompanija na svetu, saopšteno je iz ove kompanije. Ujedno LOT je i četvrta avio kompanija po tačnosti u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Ovaj rezultat je ostvaren sa 88,88 posto svih poletanja i sletanja obavljenih na vreme, prema analizi OAG, renomirane organizacije za analize u avio industriji.

Mesa-Airlines-OnTime

Liga tačnosti 2015.

U prošloj godini najtačnija kompanija na svetu je, po drugi put uzastopno, airBaltic sa 94,4 posto letova obavljenih na vreme. Iza nje na tabeli deset najtačnijih su: Copa Airlines (Panama), Azul (Brazil), Japan Airlines i ANA (Japan), Finnair (Finska), TAM (Brazil), Austrian Airlines (Austrija), Hawaiian (SAD) i LOT (Poljska).

“Uzimajući u obzir da svakog dana obavimo preko 200 avio operacija širom Evrope, kao i da obavljamo dugolinijske letove do SAD, Kanade i Kine i zimske čartere do Meksika i Tajlanda, ovakav rezultat je izvanredan uspeh. Mi smo pouzdani i efikasni i naši putnici uvek mogu da se oslone na nas”, rekao je Vjeslav Jedinak, direktor saobraćaja poljskog avio prevoznika.

Intenzivan razvoj LOT-a se nastavlja ovih dana. Od početka godine uspostavljene su brojne nove linije kojima je Varšava povezana sa Barselonom, Cirihom, Zagebom, Diseldorfom, Kišinjevom, Beogradom i Jerevanom, a još novih destinacija se može očekivati veoma brzo.

Već 13. januara LOT će obaviti svoj prvi let na novouspostavljenoj liniji Varšava – Tokio (Narita).

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije