LOT odustaje od kupovine nemačke aviokompanije Condor

Nakon najave nemačkih vlasti da će nacionalizovati aviokompaniju Condor, poljska kompanija PGL, odustala od preuzimanja.

Datum / Date: 14.04.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Condor

Kompanija Polish Aviation Group (PGL), koja je vlasnik poljske nacionalne aviokompanije LOT (LO/LOT), saopštila je u ponedeljak, 14. aprila, da odustaje od preuzimanja nemačke aviokompanije Condor.

Dve kompanije su još u januaru potvrdile kupoprodajni dogovor, kojim bi bila stvorena velika evropska avio-grupacija sa preko 20 miliona putnika godišnje. Nemačka antiomonopolska agencija koja štiti konkurentnost tržišta je odobrila ovo spajanje, kome se od početka protivila aviokompanija Lufthansa.

Nakon izbijanja pandemije koronavirusa, aviosaobraćaj u celom svetu je zapao u najveću krizu u istoriji, što je dovelo do razmatranja brojnih ekonomskih mera država sa ciljem da se pomogne domaćim aviokompanijama. Tako se pojavila i informacija da će nemačka vlada u skoplu obimnog paketa pomoći izvršiti i nacionalnizaciju aviokompanija, među kojima su i Lufthansa i Condor.

Juče je predstavnik za javnost kompanije PGL, Katarina Majčržak, saopštila da se ova kompanija povlači iz dogovora o kupovini nemačkog Condora i da se nadalje po tom pitanju neće oglašavati.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije