LOT povećava broj letova ka Aziji

Zbog velikog interesovanja LOT uvodi nove letove za azijske destinacije, pojačava liniju ka Zagrebu i najavljuje nove linije ka SAD.

Datum / Date: 17.01.2017.

Autor / Author: Aviatica

Poljski LOT je povećao broj letova ka svojim najnovijim azijskim destinacijama. Počev od 3. jula ova će kompanija leteti četiri puta sedmično na liniji od Varšave do Tokija. Odluka o povećanju frekvencije je doneta zbog izuzetnog uspeha ove linije, koja je počela pre tačno godinu dana (januar 2016).

ZAG 300px

Povećan kapacitet za Zagreb

Počev od letnjeg reda letenja (poslednja nedelja u martu), LOT će na liniji između Varšave i Zagreba koristiti veće i udobnije avione Embraer 175 ili 195. Na ovoj liniji trenutno lete turboprop Dash Q400, pa će promena aviona predstavljati veliko povećanje kapaciteta ali i udobnosti za putnike.

Isto je i sa linijom za Seul, koja je počela od oktobra prošle godine. Zbog izuzetne tražnje LOT je samo nekoliko meseci kasnije doneo odluku o povećanju letova sa tri na pet sedmično i to počev od jula ove godine.

„Dodavanje novih letova na linije ka Tokiju i Seulu je rezulat povećanog interesovanja. Prosečna popunjenost putničke kabine na liniji za Tokio je preko 80%“, izjavio je Adrian Kubicki, PR poljskog avio-prevoznika.

On je rekao i da su promenjeni redovi letenja do nekih evropskih destinacija kako bi se poboljšala veza tih gradova sa Azijom preko njihovog varšavskog čvorišta. Naveo je kao primer Zagreb i Nicu.

Kubicki podseća i na planove za ovu godinu. Od 3. aprila LOT će povezati Varšavu sa Los Anđelesom, a od 28. aprila pored linije za njujorški aerodrom JFK u ponudi će biti i direktni letovi za aerodrom Njuark (Newark, EWR). Počev od jula Krakov će biti povezan direktnim letom sa Čikagom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije