LOT uvodi letove do Astane

Azijska ekspanzija poljskog avio-prevoznika LOT se nastavlja uspostavljanjem nove linije između Varšave i Astane.

Datum / Date: 08.02.2017.

Autor / Author: Aviatica

Poljski LOT je najavio uspostavljanje direktne linije od Varšave (WAW) do Astane (TSE) u Kazahstanu. Nova linija će početi 8. maja i održavaće se četiri puta nedeljno avionom Boeing 737-800NG (NG – Nova generacija), koji će biti priključen LOT-ovoj floti od aprila.

Nova linija će biti uspostavljena kao odgovor na rastuću tražnju za putovanjima između Kazahstana i Poljske i Evrope ali i zbog velikog broja potencijalnih putnika iz Kazahstana koji bi mogli da preko Varšave putuju dalje do celog sveta – navodi se u saopštenju poljskog prevoznika.

Karte za ove letove su već u prodaji. Oni će se obavljati ponedeljkom, sredom, petkom i subotom. Avion će iz Varšave polaziti u 22.50, sletaće u Astanu u 7.45 po lokalnom vremenu narednog dana. Povratak za Varšavu je planiran za utorak, četvrtak, subotu i nedelju sa polaskom u 13.00 časova i dolaskom u Varšavu u 14.15.

Novi Dreamlineri i Boeing 737 MAX 8

LOT je saopštio i da je potpisan sporazum za nabavku tri nova Dreamlinera. Potpuno novi avioni Boeing 787-9, direktno iz fabrike, treba da budu isporučeni poljskom prevozniku, a prvi će stići u martu naredne godin. LOT već poseduje šest Boeingovih Dreamlinera ali manjeg modela 787-8. Novi avioni će biti korišćeni za najpopularnije linije ka Njujorku i Čikagu.

Ova kompanija je u oktobru prošle godine donela odluku o nabavci i 11 novih Boeingovih aviona 737 MAX 8.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije