Alitalia svakodnevno do Podgorice i sezonski do Splita i Dubrovnika

Osim nove linije od Rima do Kijeva, Alitalia uvodi i mnoštvo sezonskih linija, a pojačava i liniju ka Podgorici na svakodnevnu.

Datum / Date: 07.02.2017.

Autor / Author: Aviatica

Alitalia (AZ) će od letnjeg reda letenja pojačati svoju liniju između Rima (FCO) i Podgorice (TGD).  Između dva grada leteće svakodnevno što predstavlja povećanje od četiri leta sedmično.

Trenutno se letovi odvijaju ponedeljkom, četvrtkom i subotom, a od 26. marta uvode se svakodnevni polasci. Avion Embraer E-175 iz flote pod brendom Alitalia CityLiner sa ukupno 88 putničkih mesta od čega je 17 u biznis klasi i 71 u ekonomskoj, leteće po uobičajenom redu letenja. Polasci iz Rima (let AZ 558) su planirani za 10 časova, a iz Podgorice (let AZ 559) u 12.10. Let između dva grada traja malo manje od sat i po.

Italijanska nacionalna avio-kompanija Alitalija je deo Etihad Airways Partners grupe u kojoj je i Air Serbija.

Sezonski letovi ka Splitu i Dubrovniku

Osim pojačavanja redovne celogodišnje linije ka Podgorici Alitalia će u svoj sezonski (letnji) red letenja uvrstiti i dva hrvatska grada. Redovni letovi između Rima (FCO) i Splita (SPU) počinju 7. jula i obavljaće se dva puta sedmično sve do 10. septembra. Od 23. jula do 10. septembra biće uspostavljena i linija između Rima (FCO) i Dubrovnika (DBV), takođe sa dva polaska sedmično. Obe linije održavaće avion iz Airbusove A320 familije.

Alitalia je takođe najavila i mnogo novih sezonskih letova koji će se obavljati tokom udarne letnje turističke sezone. Tokom avgusta biće uspostavljeni letovi između Milana (Linate, LIN) i Atine (ATH), Katanije (CTN) i Sankt Peterburga (LED), dok će Ibica (IBZ) biti povezana sa tri italijanska grada – Bolonjom (BLQ), Venecijom (VCE) i Veronom (VRN).

U domaćem saobraćaju biće uspostavljene linije između Rima i Trapanija, Torina i Katanije, Napulja i Kaljarija, Olbije i Bolonje, Napulja, Đenove i Trsta.

Nova linija ka Kijevu

Alitalia je upravo najavila i uspostavljanje nove redovne linije između Rima (FCO) i Kijeva (aerodrom Žuljani, IEV). Letovi počinju od 1. maja i obavljaće se svakodnevno avionom iz familije A320. U saopštenju Alitalije navodi se da je ukrajinsko tržište veoma značajno za Italiju. Navodi se da godišnje između dve zemlje putuje preko 200.000 putnika.

kiev-07

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije