Lufthansa uvodi novi tarifni sistem

Avio kompanija Lufthansa je predstavila novi tarifni sistem u ekonomskoj klasi, koji važi od sada za sva putovanja počev od 1. oktobra ove godine i koji je napravljen da bude po meri svakog putnika.

Datum / Date: 03.08.2015.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Kabinsko osoblje Lufthanse

Tri nove tarife u okviru ekonomske klase će omogućiti putnicima daleko veću mogućnost izbora prilikom kupovine avio karata. Kako tvrde u Lufthansi prilikom predstavljanja novog tarifnog sistema, putnici će sada samostalno moću da biraju usluge koje žele tokom leta. Na ovaj način će im biti omogućeno da karte plaćaju jeftinije, ako, na primer, ne žele obrok tokom leta ili putuju samo za vikend noseći sa sobom samo ručni prtljag.

Novi tarifni sistem se sastoji od tri osnovne tarife za ekonomsku klasu: light, classic i flex. Nova najjeftinija mogućnost je „light tarifa“ koja će biti slična tarifama low cost avio prevoznika. Putnici koji izaberu ovu tarifu imaju svoje mesto na letu, nose samo ručni prtljag i nemaju nikakvu mogućnost da menjaju kartu.

Komercijalni direktor Lufthanse Jens Bischof, koji je predstavio ovaj novi tarifni sistem, naveo je podatak koji je inspirisao kompaniju da uvede upravo ovavku jednu tarifu. Čak jedna trećina putnika unutar Evrope putuje samo sa ručnim prtljagom.

Oni koji pak ostaju duže i nose više stvari na put, mogu da izaberu „classic“ tarifu, koja odgovara dosadašnjoj standardnoj uslugu tokom leta. Uz ovu tarifu putnik može da preda i jedan komad prtljaga do 23kg težine, ali i da bira željeno sedište tokom leta.

Oni putnici kojima je potrebno više mogu da kupe kartu prema „flex“ tarifi. Ona će im omogućiti pored predatog prtljaga i rezervaciju željenog sedišta i promenu karte pre otpočetog putovanja i to bez doplate.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije